Archive for the ‘Medi ambient’ Category

Cotxe elèctric: de pressa, de pressa

diumenge, 29 de gener del 2017

electricFa unes quantes setmanes, en un acte organitzat per Node Garraf a la sala d’actes de la UPC de Vilanova, es va exposar la situació d’una tecnologia que està en ràpid desenvolupament: el cotxe elèctric.

Diferents conferenciants ens van engrescar amb les possibilitats d’una màquina excepcional o bé ens van fer posar els peus a terra amb unes previsions realistes que no permeten pensar que el vehicle elèctric pugui ser una tecnologia tan disruptiva com ho han estat, per exemple, els smartphones.

Els cotxes elèctrics són simples i ho són perquè els motors elèctrics són simples. Una peça fixa i una peça mòbil, com un turmix i para de comptar. El parell motor és relativament regular a qualsevol règim i proporciona la màxima potència a l’arrencada. Fantàstic. La regularitat del parell motor permet eliminar el canvi de marxes i l’embragatge i, com que no es tracta d’un motor tèrmic de baix rendiment com el motor de combustió interna habitual, tampoc cal ni el radiador ni el circuit de refrigeració. La regulació dels motors elèctrics és fàcil -tots tenim l’experiència d’ascensors de moviments extremament suaus- i fa que sigui fàcil integrar-hi un munt d’electrònica i connectivitat per facilitar la conducció i millorar la seguretat.

Tots els avantatges comentats encara són poca cosa en comparació amb l’efecte beneficiós sobre les vies urbanes i carreteres. El primer, el silenci. Brutal. L’altre és que la part de l’energia elèctrica que prové de fonts no renovables contamina les centrals, on és controlable, i no al mig dels carrers de les ciutats on vivim. Brutal al quadrat. Amb el cotxe elèctric passarà el mateix que amb el tabac: ens estirarem els cabells quan recordem com de salvatges érem abans.

L’inconvenient -sempre hi ha un però- és que el desenvolupament de la tecnologia de les bateries va més lenta que les expectatives. En això les TIC ens han acostumat malament. Vicenç Aguilera va exposar de forma creïble les previsions sobre el desplegament del vehicle elèctric. Trigarem vint o trenta anys a substituir un vint o un trenta per cent dels vehicles. Va per llarg. Substituir un vehicle no és el mateix que substituir un telèfon, les inèrcies industrials i els interessos econòmics al voltant del petroli són terribles i, ara per ara, el cotxe elèctric té més presència a les revistes i als vídeos de youtube que no pas al carrer.

M’he entretingut una mica a preguntar quants cotxes elèctrics hi ha en circulació a Vilanova i podria ser que només n’hi haguessin dos i, comptant que la consulta no hagi estat massa exhaustiva ni rigorosa, posem que en total n’hi hagi, a tot estirar, una desena. Si ho comparem amb els vint-i-cinc mil cotxes i amb un total de quaranta mil vehicles amb motor d’explosió en circulació a la nostra vila, la xifra és anecdòtica. La meva experiència vital em diu que podem ajornar les decisions que són d’execució ràpida i que cal espavilar amb les que són d’execució lenta. Així que no hi ha ni un minut a perdre. De pressa, de pressa.

Conrad Rovira
@ConradRovira