Què passa amb l’Agència redemptora?

Que les anunciades agències de desenvolupament econòmic comarcal no són cap resposta a la situació econòmica ni a la necessitat de crear estímuls per a la dinamització dels respectius territoris en tenim una evidència inequívoca en la dilació incomprensible dels seus processos de posada en marxa.

No s’entén. Al Garraf, la comarca més avançada encara que només sigui en aquests menesters, l’Agència ja ha estat constituïda fa uns mesos, després de dos anys de marejar la perdiu amb diagnosis més que previsibles sobre les carències i les fortaleses del tros. Però encara no funciona perquè la mare “Dipu” s’ha encallat en la diligència de triar la persona que se’n farà càrrec de la gestió executiva. I les setmanes passen i ningú no mou fitxa i les coses cada dia van pitjor i sovint s’obren més escletxes i es tanquen més activitats.

A l’Alt Penedès, tot i que en tenim la mà trencada a l’hora de fer plans directors i estratègies sobre el territori, tampoc sembla que s’hi confïi gaire en la futura Agència. Si més no, la processó també s’està fent llarga i sembla no arribar a destí. En aquest cas, potser tindrem un gerent abans d’obrir la paradeta.

Sembla que la docta “Dipu” ha decidit fer un únic procés per triar tots els gerents d’una tacada, amb independència de si acabaran gestionant el rumb del Berguedà o de l’Anoia; tant se val perquè a ulls de l’estament provincial tots els territoris són, si fa o no fa, prou igualets els uns amb els altres.

En aquest interí del desinterès encara no s’ha donat resposta a les reivindicacions de les organitzacions sindicals i empresarials en el sentit que aquestes puguin assolir un paper actiu en els òrgans de decisió de les agències. El problema, plantejat al Garraf, no ha tingut més resposta que un gest conciliador de l’estil qui dies passa anys empeny.

I així les coses no es fan.

Isidre Also Torrents
Secretari general ADEG

Tags: , , , ,

One Response to “Què passa amb l’Agència redemptora?”

  1. Isidre Also escrigué:

    El 18 de febrer, el plenari de l’Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf va donar opció als representants sindicals i empresarials de que designessin, d’entre tots ells, el titular d’una segona vicepresidència del comitè executiu.

    D’aquesta manera quedava parcialment esmenada la falta de representació dels agents socials. En aquesta mateixa data, es va donar llum verda al nomenament del titular de la gerència, encara per determinar.

    Ben aviat, tot i tothom haurien d’estar a punt per posar en funcionament l’Agència.

Leave a Reply