FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog ADEG
Qui pot parlar en nom de les pimes?

pimesLes institucions econòmiques i empresarials de major llinatge s’han manifestat. Davant la situació política que engoleix Catalunya les summitats patronals han estat poc sensibles amb els parers dels ciutadans. No han entès res del que està passant, segurament perquè leviten molt per damunt de la gent del carrer, entre la què també s’hi troben els empresaris i directius de les petites i mitjanes empreses, com també aquells que treballen pel seu compte. Un té la sensació que la indolència palesa aquests dies per les entitats empresarials més poderoses -que no vol dir que siguin les més representatives- s’ha fet al dictat de les grans companyies o sota les influències dels interessos més abrivats. No tinc la impressió que s’hagi auscultat el pensament de l’empresariat de debò, sigui quina sigui la seva opinió. Les al·locucions i els comunicats de premsa han engrandit encara més l’abisme entre els portaveus i la gent d’empresa, la de veres. Pensin d’una manera o d’una altra, potser a favor o potser en contra, bona part dels empresaris de la factoria, del taller, de la botiga, de l’obrador, de l’establiment i de l’oficina no se senten còmodes davant les asseveracions dels dirigents patronals, perquè no se senten representats. Vet aquí l’escletxa cada vegada més accentuada. Els moments polítics que estem vivint des de fa mesos no han estat aprofitats per la majoria d’organitzacions empresarials, que han perdut l’oportunitat de sintonitzar amb les bases i recollir el seu estat d’opinió, en tota la seva diversitat. Si totes les associacions, les cambres i els cercles més influents s’haguessin manifestat favorables al dret a decidir l’efecte hauria estat molt contundent. Avui molt pocs discutirien el seu ascendent i la capacitat de representar el mosaic empresarial. Fins i tot haurien recuperat un cert lideratge, que a hores d’ara només es manté pel comensalisme d’alguns mitjans de comunicació que no acaben d’entendre que ja fa temps que les patronals antigues ja no representen l’empresariat modern. Cada vegada més les entitats territorials, com ara la FEGP, fem bona la nostra proximitat amb els polígons, els centres comercials i els negocis a peu de carrer per identificar-se amb els anhels i els renecs de l’empresariat. Isidre Also Secretari general de la FEGP @isidrealso

 

 
L'Associació
 
Serveis
 
Llibres d'Empresa


La llibreria d'economia i empresa

L'ADEPG us suggereix la seva botiga especialitzada en llibres d'economia i empresa, llibresdempresa.cat. Des de la llibreria virtual podeu fer la vostra compra online, amb pagament directe, si voleu que us la fem arribar a casa o a l'empresa, o bé en el mateix moment que rebeu la comanda.

També podeu fer els vostres encàrrecs directament a l'adreça botiga@llibresdempresa.cat. No dubteu a demanar-nos qualsevol títol que us sigui d'interès; el tindreu amb immediatesa.

En qualsevol cas, tan bon punt disposem de la vostra comanda us enviarem l'avís i podreu optar per recollir-lo a la seu de l'ADEPG o bé demanar que us el portem a l'adreça que ens indiqueu.

A més, la llibreria de l'ADEPG té un bona experiència en llibres de text i de complement per a les accions formatives que promogueu a la vostra empresa, especialment en els apartats d'idiomes i informàtica. Consulteu les condicions preferents.

Llibresdempresa.cat també us ofereix el servei de regal d'empresa. Fem arribar la comanda individualitzada i degudament presentada a aquells destinataris als quals vulgueu obsequiar.

Podeu accedir al web de Llibres d'Empresa des d'aquí.

 

amb el patrocini de: