FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La guardiola

guardiolaAquest dies hem sentit a parlar amb més freqüència de la "guardiola de les pensions". Així és com, de manera col·loquial, s'anomena el Fons de Reserva de la Seguretat Social. Es tracta d'un fons sobirà d'inversió creat pel Govern d'Espanya l'any 2000 a fi de garantir el sistema públic de la Seguretat Social. Els catalans hem aportat a la guardiola de les pensions un 29% del total del fons de reserva acumulat fins el 2011 (més de 20.000 milions d’euros), quan Catalunya representa el 16% de la població de tot l'estat espanyol. Val a dir que la Seguretat Social, malgrat que l'ocupació està en el seu nivell més alt dels últims set anys i l'economia creix a bon ritme, acumula dèficit des de l'any 2011, donat que les cotitzacions socials no cobreixen les despeses. Les causes principals es troben en la precarietat de l'ocupació, els sous baixos (si són baixos també ho són les cotitzacions) i les bonificacions de les cotitzacions socials, que han reduït dràsticament els ingressos de la Seguretat Social, trobant-nos que recapta menys en aquests anys en què es crea ocupació que en els què se'n destruïa. Quan jo era petit a casa teníem el costum de fer guardiola durant tot l'any. Quan arribava la nit de Reis deixaven, juntament amb les sabates, la guardiola amb els estalvis. Pel matí, entre els pertinents regals, s'escampaven els trossos de la guardiola trencada amb una de nova per tornar a omplir i, en el lloc on hi havien estat les monedes estalviades, hi havia un grapat de llaminadures. Veient que no es prenen mesures eficients per solucionar els problemes del nostre sistema de pensions, com són el de sostenibilitat financera i la reducció de la pensió mitjana durant les pròximes dècades -segons els experts, podria arribar al 30-35%- aquest any he demanat als reis d'orient que, quan em toqui cobrar la pensió, el govern de torn no em pagui amb un grapat de caramels. Martí Sistané President FEGP

 

 
 
* EDE · ESCOLA DE DIRECCIÓ D'EMPRESA
PERSONAL BRANDING PER EMPRESES
INSCRIURE'S AL CURS Inscriure's al curs
 
  Data inici: 25-01-2018 Data fi: 25-01-2018
  Calendari
  dijous, de 10h a 14h.
  Hores totals: 4 hores
  Matrícula: 120 €

• Socis FEGP: 15% dte.
• Alumni EDE: 12% dte.
• Dones d’Empresa: 10% dte.
• Joves d’empresa: 10% dte.
• Empreses assoc. a entitats vinculades a la FEGP: 8% dte.
  Lloc  
  FEGP Vilanova (c. Àncora, 3 · Vilanova i la Geltrú)

  Coordinació  
  Acadèmica i tutoria
Isidre Also · info@ede.cat

Administrativa
Susanna Gómez · info@ede.cat

Comunicació
Míriam Sánchez · comunicacio@ede.cat

  Professorat  
  Helena Casas
Llicenciada en psicologia. Màster en màrqueting digital i comerç electrònic. Consultora i docent en Màrqueting Digital, i Personal Branding.

Professora associada, i Co-Directora del Màster en Màrqueting Digital i Xarxes Socials de la Universitat de Vic. Docent en Màsters i Postgraus de diverses universitats i escoles de negoci. Sotsdirectora del 3isic, on participa en diversos programes de formació i acompanyament en Consells Comarcals, Generalitat, Diputació de Barcelona, Barcelona Activa, Cambres de Comerç, amb Montserrat Peñarroya.

Co-autora del llibre de SEO “Com ser dels primers a Google sense pagar”.

  Continguts  
  Context

Som en un món cada cop més competitiu. El currículum, tal com el coneixíem, ha mort. És imprescindible ser conscients de la nostra marca personal, i establir un mínim d’estratègia en personal branding per aconseguir els nostres objectius.

Les noves tecnologies ens aporten eines molt potents per fer-nos visibles, però cal que en prenguem el control si en volem treure partit. Tanmateix, cada cop són més les empreses que consideren reforçar la seva imatge de marca treballant el personal branding dels membres de l’equip. Un dels pilars però, és el lideratge.

Des del personal branding sorgeixen nous conceptes, tots ells perquè les empreses transmetin més confiança i facin més visibles els seus projectes. D’aquesta manera es genera un major impacte i posicionament.

Continguts del curs

Què és la marca personal?

Què és el personal branding?

Per què és important el personal branding a les empreses?

Fases del personal branding
· Autoconeixement
· Estratègia
· Visibilitat offline
· Visibilitat online

Eines per al posicionament digital dels membres de l’equip. Ús dels perfils personals
· LinkedIn
· Twitter
· Instagram
· Facebook
· Blog corporatiu

Nous conceptes
· Employee Advocacy
· Executive Branding
· Employer Branding
· Social Selling

Com implementar una estratègia de personal branding a la nostra empresa?

  Observacions  
 
 
 amb el patrocini de: