FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La guardiola

guardiolaAquest dies hem sentit a parlar amb més freqüència de la "guardiola de les pensions". Així és com, de manera col·loquial, s'anomena el Fons de Reserva de la Seguretat Social. Es tracta d'un fons sobirà d'inversió creat pel Govern d'Espanya l'any 2000 a fi de garantir el sistema públic de la Seguretat Social. Els catalans hem aportat a la guardiola de les pensions un 29% del total del fons de reserva acumulat fins el 2011 (més de 20.000 milions d’euros), quan Catalunya representa el 16% de la població de tot l'estat espanyol. Val a dir que la Seguretat Social, malgrat que l'ocupació està en el seu nivell més alt dels últims set anys i l'economia creix a bon ritme, acumula dèficit des de l'any 2011, donat que les cotitzacions socials no cobreixen les despeses. Les causes principals es troben en la precarietat de l'ocupació, els sous baixos (si són baixos també ho són les cotitzacions) i les bonificacions de les cotitzacions socials, que han reduït dràsticament els ingressos de la Seguretat Social, trobant-nos que recapta menys en aquests anys en què es crea ocupació que en els què se'n destruïa. Quan jo era petit a casa teníem el costum de fer guardiola durant tot l'any. Quan arribava la nit de Reis deixaven, juntament amb les sabates, la guardiola amb els estalvis. Pel matí, entre els pertinents regals, s'escampaven els trossos de la guardiola trencada amb una de nova per tornar a omplir i, en el lloc on hi havien estat les monedes estalviades, hi havia un grapat de llaminadures. Veient que no es prenen mesures eficients per solucionar els problemes del nostre sistema de pensions, com són el de sostenibilitat financera i la reducció de la pensió mitjana durant les pròximes dècades -segons els experts, podria arribar al 30-35%- aquest any he demanat als reis d'orient que, quan em toqui cobrar la pensió, el govern de torn no em pagui amb un grapat de caramels. Martí Sistané President FEGP

 

 
 
* EDE · ESCOLA DE DIRECCIÓ D'EMPRESA
L’ART D'INFLIR I CONVÈNCER
INSCRIURE'S AL CURS Inscriure's al curs
 
  Data inici: 22-02-2018 Data fi: 22-02-2018
  Calendari
  dijous, de 9:30h a 13:30h
  Hores totals: 4 hores
  Matrícula: 120 €

• Socis FEGP: 15% dte.
• Alumni EDE: 12% dte.
• Dones d’Empresa: 10% dte.
• Joves d’empresa: 10% dte.
• Empreses assoc. a entitats vinculades a la FEGP: 8% dte.
  Lloc  
  FEGP Vilafranca (c. Beneficència, 17 · Vilafranca del Penedès)

  Coordinació  
  Acadèmica i tutoria
Isidre Also · info@ede.cat

Administrativa
Susanna Gómez · info@ede.cat

Comunicació
Míriam Sánchez · comunicacio@ede.cat


  Professorat  
  Lourdes López
Experta en comunicació amb més de 15 anys d’experiència com a formadora. A nivell acadèmic, Lourdes és Llicenciada en Ciències de la Comunicació i Màster en Intel·ligència Emocional i Coaching en l’entorn laboral.

  Continguts  
  Context>/strong>
Utilitzem tècniques de Programació Neurolingüística (PNL) i les ultimes investigacions en neurociència per entendre els mecanismes que regeixen la presa de decisions de les persones. D’aquesta manera podem treballar els nostres missatges per a que siguin més persuasius i maximitzar les possibilitats d’ assolir els nostres objectius.

Continguts del curs
· Els mecanismes de la seducció
· Els tres cervells
· Recursos lingüístics utilitzats a la comunicació persuasiva
· Què és la PNL i com ens pot ajudar a la nostra comunicació amb els altres?
· Paradigmes i filtres que afecten a la nostra comunicació
· Com és la nostra audiència?
· Com elaborar missatges que arribin millor a l’audiència
· Com connectar millor amb el nostre interlocutor?
· El llenguatge no és innocent: carga positiva i carga negativa als nostres missatges

  Observacions  
 
 
 amb el patrocini de: