FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La guardiola

guardiolaAquest dies hem sentit a parlar amb més freqüència de la "guardiola de les pensions". Així és com, de manera col·loquial, s'anomena el Fons de Reserva de la Seguretat Social. Es tracta d'un fons sobirà d'inversió creat pel Govern d'Espanya l'any 2000 a fi de garantir el sistema públic de la Seguretat Social. Els catalans hem aportat a la guardiola de les pensions un 29% del total del fons de reserva acumulat fins el 2011 (més de 20.000 milions d’euros), quan Catalunya representa el 16% de la població de tot l'estat espanyol. Val a dir que la Seguretat Social, malgrat que l'ocupació està en el seu nivell més alt dels últims set anys i l'economia creix a bon ritme, acumula dèficit des de l'any 2011, donat que les cotitzacions socials no cobreixen les despeses. Les causes principals es troben en la precarietat de l'ocupació, els sous baixos (si són baixos també ho són les cotitzacions) i les bonificacions de les cotitzacions socials, que han reduït dràsticament els ingressos de la Seguretat Social, trobant-nos que recapta menys en aquests anys en què es crea ocupació que en els què se'n destruïa. Quan jo era petit a casa teníem el costum de fer guardiola durant tot l'any. Quan arribava la nit de Reis deixaven, juntament amb les sabates, la guardiola amb els estalvis. Pel matí, entre els pertinents regals, s'escampaven els trossos de la guardiola trencada amb una de nova per tornar a omplir i, en el lloc on hi havien estat les monedes estalviades, hi havia un grapat de llaminadures. Veient que no es prenen mesures eficients per solucionar els problemes del nostre sistema de pensions, com són el de sostenibilitat financera i la reducció de la pensió mitjana durant les pròximes dècades -segons els experts, podria arribar al 30-35%- aquest any he demanat als reis d'orient que, quan em toqui cobrar la pensió, el govern de torn no em pagui amb un grapat de caramels. Martí Sistané President FEGP

 

 
 
* EDE · ESCOLA DE DIRECCIÓ D'EMPRESA
MÉS SINTONIA, MÉS CLIENTS
INSCRIURE'S AL CURS Inscriure's al curs
 
  Data inici: 21-03-2018 Data fi: 21-03-2018
  Calendari
  dimecres, de 9:30h a 13:30h
  Hores totals: 4 hores
  Matrícula: 120 €

• Socis FEGP: 15% dte.
• Alumni EDE: 12% dte.
• Dones d’Empresa: 10% dte.
• Joves d’empresa: 10% dte.
• Empreses assoc. a entitats vinculades a la FEGP: 8% dte.
  Lloc  
  FEGP Vilafranca (c. Beneficència, 17 · Vilafranca del Penedès)

  Coordinació  
  Acadèmica i tutoria
Isidre Also · info@ede.cat

Administrativa
Susanna Gómez · info@ede.cat

Comunicació
Míriam Sánchez · comunicacio@ede.cat

  Professorat  
  Jordi Mayol
Jordi és un consultor i formador de Verbal No Verbal, especialitzat en planificació i vendes, amb més de 25 anys d’experiència com a formador, amb molta experiència professional a grans empreses. A nivell acadèmic Jordi és Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.

  Continguts  
  Context
Què ha canviat amb la darrera crisi en la nostra relació amb els clients? Com fidelitzar-los? Per què és tan fàcil relacionar-se amb algunes persones i tan difícil amb altres? Quins aspectes hem de potenciar per millorar la nostra comunicació amb els clients? En una situació econòmica adversa, totes les persones que formem una organització hem d’estar més orientats als clients que mai. Encara que pugui haver condicionants col·lectius que incideixen en la nostra relació amb ells, individualment hem de ser capaços de responsabilitzar-nos de la nostra pròpia esfera de comunicació amb els clients.

Continguts del curs
· L’atenció al client en temps de crisi
· El client motor de l’empresa
· Tots els clients són iguals? Tipus de clients
· Models de comunicació dels clients (sintonitza amb el teu client)
· La comunicació: en què hem d’aprofundir per comunicar-nos amb èxit?
· Teoria de l’Iceberg i como influir en els altres
· El domini d’un mateix: com controlar Mr. Hyde i les nostres visions
· L’empatia i l’assertivitat
· La comunicació verbal i no verbal
· La força del silenci

  Observacions  
 
 
 amb el patrocini de: