FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La guardiola

guardiolaAquest dies hem sentit a parlar amb més freqüència de la "guardiola de les pensions". Així és com, de manera col·loquial, s'anomena el Fons de Reserva de la Seguretat Social. Es tracta d'un fons sobirà d'inversió creat pel Govern d'Espanya l'any 2000 a fi de garantir el sistema públic de la Seguretat Social. Els catalans hem aportat a la guardiola de les pensions un 29% del total del fons de reserva acumulat fins el 2011 (més de 20.000 milions d’euros), quan Catalunya representa el 16% de la població de tot l'estat espanyol. Val a dir que la Seguretat Social, malgrat que l'ocupació està en el seu nivell més alt dels últims set anys i l'economia creix a bon ritme, acumula dèficit des de l'any 2011, donat que les cotitzacions socials no cobreixen les despeses. Les causes principals es troben en la precarietat de l'ocupació, els sous baixos (si són baixos també ho són les cotitzacions) i les bonificacions de les cotitzacions socials, que han reduït dràsticament els ingressos de la Seguretat Social, trobant-nos que recapta menys en aquests anys en què es crea ocupació que en els què se'n destruïa. Quan jo era petit a casa teníem el costum de fer guardiola durant tot l'any. Quan arribava la nit de Reis deixaven, juntament amb les sabates, la guardiola amb els estalvis. Pel matí, entre els pertinents regals, s'escampaven els trossos de la guardiola trencada amb una de nova per tornar a omplir i, en el lloc on hi havien estat les monedes estalviades, hi havia un grapat de llaminadures. Veient que no es prenen mesures eficients per solucionar els problemes del nostre sistema de pensions, com són el de sostenibilitat financera i la reducció de la pensió mitjana durant les pròximes dècades -segons els experts, podria arribar al 30-35%- aquest any he demanat als reis d'orient que, quan em toqui cobrar la pensió, el govern de torn no em pagui amb un grapat de caramels. Martí Sistané President FEGP

 

 
 
* EDE · ESCOLA DE DIRECCIÓ D'EMPRESA
ELS NOUS REPTES DEL NOU TURISME
INSCRIURE'S AL CURS Inscriure's al curs
 
  Data inici: 26-04-2018 Data fi: 26-04-2018
  Calendari
  dijous, de 16h a 20h.
  Hores totals: 4 hores
  Matrícula: 120 €

• Socis FEGP: 15% dte.
• Alumni EDE: 12% dte.
• Dones d’Empresa: 10% dte.
• Joves d’empresa: 10% dte.
• Empreses assoc. a entitats vinculades a la FEGP: 8% dte.
  Lloc  
  Sitges

  Coordinació  
  Acadèmica i tutoria
Isidre Also · info@ede.cat

Administrativa
Susanna Gómez · info@ede.cat

Comunicació
Míriam Sánchez · comunicacio@ede.cat

  Professorat  
  Josep Donaire
Doctor en Geografia. És professor titular de la facultat de Turisme. Ha estat director d’INSETUR i director de l’Escola Oficial de Turisme de Catalunya. Actualment, és el responsable del Laboratori Multidisciplinar de Recerca en turisme. Ha publicar desenes d’articles en revistes acadèmiques de turisme. Ha dirigit projectes en diversos punts del país (Barcelona, Girona, Val de Boí, Terres de Lleida, Comarques Gironines) i en projectes internacionals (Cuba, Colòmbia, Perú, Mèxic, Tunísia).

  Continguts  
  Context
El turisme contemporani està immers en un procés de transformació global, que canvia gairebé tots els elements que l’integren. La sessió presenta els principals reptes del turisme pels propers 10 anys, i la forma com es poden adaptar les empreses del sector, especialment adaptat al cas del turisme en la comarca.

Continguts del curs
· La nova geografia
· Els nous turistes
· Les noves generacions
· Les noves demandes
· Els nous sistemes de comercialització
· Les noves destinacions
· Els nous conflictes
· La nova comunicació
· Les noves regles ètiques
· La nova mecanització

  Observacions  
 
 
 amb el patrocini de: