FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog ADEG
Qui pot parlar en nom de les pimes?

pimesLes institucions econòmiques i empresarials de major llinatge s’han manifestat. Davant la situació política que engoleix Catalunya les summitats patronals han estat poc sensibles amb els parers dels ciutadans. No han entès res del que està passant, segurament perquè leviten molt per damunt de la gent del carrer, entre la què també s’hi troben els empresaris i directius de les petites i mitjanes empreses, com també aquells que treballen pel seu compte. Un té la sensació que la indolència palesa aquests dies per les entitats empresarials més poderoses -que no vol dir que siguin les més representatives- s’ha fet al dictat de les grans companyies o sota les influències dels interessos més abrivats. No tinc la impressió que s’hagi auscultat el pensament de l’empresariat de debò, sigui quina sigui la seva opinió. Les al·locucions i els comunicats de premsa han engrandit encara més l’abisme entre els portaveus i la gent d’empresa, la de veres. Pensin d’una manera o d’una altra, potser a favor o potser en contra, bona part dels empresaris de la factoria, del taller, de la botiga, de l’obrador, de l’establiment i de l’oficina no se senten còmodes davant les asseveracions dels dirigents patronals, perquè no se senten representats. Vet aquí l’escletxa cada vegada més accentuada. Els moments polítics que estem vivint des de fa mesos no han estat aprofitats per la majoria d’organitzacions empresarials, que han perdut l’oportunitat de sintonitzar amb les bases i recollir el seu estat d’opinió, en tota la seva diversitat. Si totes les associacions, les cambres i els cercles més influents s’haguessin manifestat favorables al dret a decidir l’efecte hauria estat molt contundent. Avui molt pocs discutirien el seu ascendent i la capacitat de representar el mosaic empresarial. Fins i tot haurien recuperat un cert lideratge, que a hores d’ara només es manté pel comensalisme d’alguns mitjans de comunicació que no acaben d’entendre que ja fa temps que les patronals antigues ja no representen l’empresariat modern. Cada vegada més les entitats territorials, com ara la FEGP, fem bona la nostra proximitat amb els polígons, els centres comercials i els negocis a peu de carrer per identificar-se amb els anhels i els renecs de l’empresariat. Isidre Also Secretari general de la FEGP @isidrealso

 

 
« 1 2 »
Notícies d'empresa
 
Núria Nicolau parla d'imatge personal
26-09-17

La importància de la imatge personal al teu entorn és el títol de la ponència que farà Núria Nicolau demà dijous, a l'edifici Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú. Més detalls i inscripcions a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Tercer Premi a la millor tapa catalana
25-09-17

Cada dimecres podeu gaudir de la tercera millor tapa de Catalunya a Coolinary. Corazón de Agave va triomfar al concurs SanMiguel TAST BCN amb la seva tapa 'tostada de Cochinita Pibil' en representació de Collinarymarket.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Lavola t'ajuda a recuperar part de la inversió en calderes de biomassa o en la substitució dels gasos refrigerants
22-09-17

Si la vostra empresa ha fet una inversió d'aquest tipus, Lavola pot ajudar a recuperar part dels diners invertits amb la convocatòria de Projectes Clima 2017. El MAPAMA paga 9,7 euros per tona de CO2 reduïda durant un període de 4 anys. La tramitació cal cursar-la abans de 29 de setembre de 2017, per a més informació cliqueu l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
El Cep i la Nansa amb La Palabra en la Mano
22-09-17

El Cep i la Nansa edicions ha posat en marxa un nou projecte de participació col·lectiva en l'edició de llibres de qualitat literària garantida i que tenen un àmbit social ampli. La participació consisteix en aportacions de tipus micromecentage mitjançant la plataforma: Edita.cat.

En aquesta plataforma els autors seleccionats compten amb el suport de l'editorial El Cep i la Nansa i poden rebre una part del pressupost per facilitar la publicació de la seva obra. El primer llibre que ens presenten és La Palabra en la Mano de la barcelonesa Marimén Ayuso.

Per a més informació cliqueu l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Aislopd ens presenta els aspectes legals que afecten a les comunicacions de les empreses
20-09-17

Introduir la cultura de la seguretat i de la protecció de les dades personals quan usem diferents aplicacions i solucions de comunicacions empresarials és l'objectiu del taller que ens proposa Aislopd. Aquesta sessió, gratuïta, tindrà lloc el 5 d'octubre. Tots els detalls de la sessió, els trobareu a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Dissabte 7 d'octubre, humor 100% amb Dani Mateo al Casal
19-09-17

Aquesta i moltes altres propostes les trobareu a la nova temporada d'espectacles i activitats del Casal. Consulteu tota la graella a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Coolinary estrena el Fashion Market
15-09-17

Divendres 29 de setembre, el centre d'oci Coolinary, estrena el nou Coolinary Fashion Market organitzat per Anímate Sitges. Un grup de 20 artesans i botiguers de Sitges muntaran parades amb tota la seva moda i accesoris a Coolinary cada divendres a la tarda i dissabte i diumenge tot el dia.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Rècord de participació a la 3a cursa Solidària Le Méridien Ra
14-09-17

El passat diumenge va tenir lloc la tercera edició de la Cursa Solidària Le Mériden Ra Beach Hotel & Spa de 5km i 10km entre Sant Salvador, Calafell i Segur de Calafell. Enguany, la primera vegada que la cursa és mixta, hi ha hagut fins a un centenar de participants.

 > imprimir > pujar pàgina

 
A. Plazas estrena un magatzem de dipòsit fiscal
14-09-17

A. Plazas, empresa del Penedès, amb una llarga trajectòria com a operador logístic, en l’àmbit nacional d’emmagatzematge i transport multimodal, acaba d'obrir a Subirats, a tocar de l’autopista AP-7, el Magatzem de Vins, Escumosos i Licors d’alta graduació en règim suspensiu d’impostos.

La iniciativia ha estat fortament recolzada dels seus clients, cellers i distribuïdors de vins i licors, tots oberts a mercats internacionals, que necessiten aquest magatzem de Dipòsit Fiscal, CAE, per un flux ràpid de les seves mercaderies, tant d'importació com d’exportació.

 > imprimir > pujar pàgina

 
La 35a Setmana del Llibre en Català amb el Cep i la Nansa
12-09-17

El Cep i la Nansa edicions s'apropa a la 35a Setmana del Llibre en Català amb la presentació de tres obres publicades recentment: La primera, Potetes de sucre, és un poemari destinat a un públic infantil-juvenil on es tracten conceptes com la por o la inseguretat, els sentiments, les emocions i les sensacions a través de metàfores animals i sensorials. El segon llibre, Les receptes de la Teresa, és un recull de receptes que la Teresa Bosch va anar aprenent durant els 50 anys que va ser xarcutera al Mercat del Clot. I la tercera proposta, Pere Tàpias, poemes, On es desborda el sol és un recull de quaranta deliciosos poemes que ens serveixen per endinsar-nos en el món íntim del cantautor-gastrònom.

 > imprimir > pujar pàgina

 

 
FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES NOTÍCIES

Les empreses i entitats associades poden enviar els seus comunicats de premsa a la FEGP per tal que les seves notícies surtin publicades a la revista Perspectiva. Si es vol acompanyar l'escrit d'una fotografia o del logotip de l'empresa ens el poden fer arribar a l'adreça comunicacio@fegp.cat


Nom i cognoms
Correu-e
Assumpte
Text
 
Escrigui els caràcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 amb el patrocini de: