FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La guardiola

guardiolaAquest dies hem sentit a parlar amb més freqüència de la "guardiola de les pensions". Així és com, de manera col·loquial, s'anomena el Fons de Reserva de la Seguretat Social. Es tracta d'un fons sobirà d'inversió creat pel Govern d'Espanya l'any 2000 a fi de garantir el sistema públic de la Seguretat Social. Els catalans hem aportat a la guardiola de les pensions un 29% del total del fons de reserva acumulat fins el 2011 (més de 20.000 milions d’euros), quan Catalunya representa el 16% de la població de tot l'estat espanyol. Val a dir que la Seguretat Social, malgrat que l'ocupació està en el seu nivell més alt dels últims set anys i l'economia creix a bon ritme, acumula dèficit des de l'any 2011, donat que les cotitzacions socials no cobreixen les despeses. Les causes principals es troben en la precarietat de l'ocupació, els sous baixos (si són baixos també ho són les cotitzacions) i les bonificacions de les cotitzacions socials, que han reduït dràsticament els ingressos de la Seguretat Social, trobant-nos que recapta menys en aquests anys en què es crea ocupació que en els què se'n destruïa. Quan jo era petit a casa teníem el costum de fer guardiola durant tot l'any. Quan arribava la nit de Reis deixaven, juntament amb les sabates, la guardiola amb els estalvis. Pel matí, entre els pertinents regals, s'escampaven els trossos de la guardiola trencada amb una de nova per tornar a omplir i, en el lloc on hi havien estat les monedes estalviades, hi havia un grapat de llaminadures. Veient que no es prenen mesures eficients per solucionar els problemes del nostre sistema de pensions, com són el de sostenibilitat financera i la reducció de la pensió mitjana durant les pròximes dècades -segons els experts, podria arribar al 30-35%- aquest any he demanat als reis d'orient que, quan em toqui cobrar la pensió, el govern de torn no em pagui amb un grapat de caramels. Martí Sistané President FEGP

 

 
« 1 2 3 »
Notícies d'empresa
 
Remm Guitart · Renault repeteix lideratge a Espanya el 2017
16-01-18

Renault ha liderat les vendes de turismes a Espanya per segon any consecutiu, amb 101.503 unitats comercialitzades per la seva excel·lent Xarxa de Concessionaris, a les nostres comarques Remm Guitart. La gamma Mégane, que ha ocupat la 3a posició final amb 32.131 unitats, i la gamma Clio, en 5è lloc amb 28.868, han estat les grans protagonistes per renovar el lideratge obtingut el 2016. ZOE, el vehicle 100% elèctric zero emissions, ha signat, per la seva banda, el millor any de la seva història, amb 1.354 unitats comercialitzades al nostre país, refermant novament el seu lideratge en aquest nou segment de ràpida implantació.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Aquest 2018 t'has proposat aprendre anglès?
15-01-18

Si aquest 2018 tens el propòsit d'aprendre o consolidar el teu nivell d'anglès, no busquis més: Gemma Traductora imparteix classes d'anglès per a empreses i per a tots els nivells: horaris flexibles i totalment adaptats a cada cas, cursos intensius o de tot l'any, per preparar exàmens oficials o per a un sector determinat (atenció al client, departament comercial, etc.) i amb la possibilitat de bonificar les classes amb el crèdit formatiu de l'empresa!

Oblideu-vos de cursos llarguíssims i avorrits on tens la sensació de no aprendre res. El seu mètode és divertit, amè i aplicat a les necessitats de cada alumne. Per comprovar si encaixa amb el que busqueu, la primera classe és gratuïta per als socis de la FEGP. Més informació a info@gemmatraductora.com.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Últimes places per inscriure's al BIM del CETIVG
15-01-18

Aquest curs afronta de manera pràctica la casuística en què l'enginyer es pot trobar en el camp de l'edificació mitjançant la metodologia BIM (Building Information Modeling).

En el curs, mitjançant la utilització del programari Revit d'Autodesk, l'alumne obtindrà els coneixements necessaris per a resoldre projectes bàsics d'edificació en entorn BIM, amb metodologies i eines més productives per a la gestió del projecte. S'impartirà del 16 de gener a l'13 de febrer de 2018, els dimarts i dijous, de 16h a 20h a l'aula de formació del CETIVG. Més informació a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Monbus ofereix nova línia de transport amb parades a La Diagonal
11-01-18

Des d’aquest mes de gener l’empresa Monbus ofereix una nova línia de transport que enllaça Vilanova i la geltrú amb Barcelona per la Diagonal. Aquesta línia és complementària a l’existent que arriba a la Plaça de Catalunya de la capital Catalana. La línia té la denominació Expres 15 punt dos i neix inicialment amb vuit expedicions diàries.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Aquest dissabte, El Trencanous al Casal
11-01-18

El Ballet de Catalunya és la companyia privada de ballet clàssic de Catalunya, que s'estrena amb aquesta gran obra especialment adient en l’època nadalenca: El Trencanous, i en la versió de Marius Petipa i Lev Ivanov que originàriament varen crear per al gran Teatre Mariinsky de Sant Petersburg l’any 1892, i música de Pëtr Il’ič Čajkovskij.

La representació tindrà lloc aquest dissabte, 13 de gener a les 20h30, al teatre del Casal. Per a més informació i compra d'entrades cliqueu l'enllaç. Descompte especial pels socis FEGP, demaneu més informació.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Ringana comença l'any amb un descompte especial pels socis FEGP
09-01-18

Saps què menja la teva pell? És tan important el que mengem per la boca com el que mengem a través de la pell.

Ringana és l'únic consorci Fresc d'Europa que produeix nutri-cosmètica i complements nutricionals frescos amb substàncies 100% actives, sense additius, ni conservants ni cap mena de substància sintetitzada en un laboratori.

Ara, els socis de la FEGP gaudeixen d'un 15% de descompte en tots els seus productes. Per a més informació cliqueu l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Prysmian col·labora amb el 140è aniversari del naixement d’Alexandre de Cabanyes
09-01-18

L’empresa vilanovina Prysmian ha signat un conveni amb l’ajuntament de la ciutat i el Consell Comarcal del Garraf de col·laboració amb els actes d’homenatge a Alexandre de Cabanyes pel 140è aniversari del seu naixement. L’empresa ha fet una aportació econòmica que ajudarà a fer possibles les dues exposicions previstes per posar en valor la figura d’aquest pintor vilanoví. Alexandre de Cabanyes va ser el darrer de la nissaga que va viure a la Masia d'en Cabanyes.

 > imprimir > pujar pàgina

 
L’acte d’homenatge als socis del Casal ha recordat el 70 aniversari de la secció de dansa
22-12-17

Dissabte, 20 de desembre, es va fer al Casal el tradicional acte d’homenatge als socis i les seccions de l’entitat. En aquesta ocasió tot l’acte estava acompanyat per les coreografies de la secció de dansa Assumpta Trens i alhora es va fer menció especial al record que qui va ser la iniciadora de la secció ara fa 70 anys. El gerent del Casal, Salvador Casals, va llegir un text de record històric assenyalant que la pedagoga de rítmica i dansa vilafranquina va fundar fa 70 anys una secció de ballet.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Scaparium, premi sala més original en els Taty Hunter Awards
15-12-17

Scaparium amb el seu joc Boom Escape, dissenyat amb la col·laboració Locked Zgz, ha estat guanyadora al guardó de la Sala més original, en la darrera entrega de premis Taty Hunter Awards, que va tenir lloc el passat 11 de desembre a la Golden Pop Barcelona.

 > imprimir > pujar pàgina

 
L'ermita i la masia de Santa Bàrbara es destinaran a projectes culturals
15-12-17

L'ermita i la masia, situades al nou barri de la Plana i de Santa Bàrbara, formen part del conveni acordat amb l'Ajuntament de Sitges en matèria de cessió públiques. A més, el futur bosc de Can Bruguera serà respectuós amb els productes autòctons. Fa pocs dies es va realitzar l'acte de presentació del nou projecte, que començarà a executar-se en els propers mesos de la mà de Construccions Tomás Gracia. L'alcalde, Miquel Forns, va destacar durant la presentació que el nou barri tindrà equipaments, habitatges socials i un gran parc de quinze hectàrees per a usos destinats al conjunt de sitgetans.

 > imprimir > pujar pàgina

 

 
FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES NOTÍCIES

Les empreses i entitats associades poden enviar els seus comunicats de premsa a la FEGP per tal que les seves notícies surtin publicades a la revista Perspectiva. Si es vol acompanyar l'escrit d'una fotografia o del logotip de l'empresa ens el poden fer arribar a l'adreça comunicacio@fegp.cat


Nom i cognoms
Correu-e
Assumpte
Text
 
Escrigui els caràcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 amb el patrocini de: