FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La guardiola

guardiolaAquest dies hem sentit a parlar amb més freqüència de la "guardiola de les pensions". Així és com, de manera col·loquial, s'anomena el Fons de Reserva de la Seguretat Social. Es tracta d'un fons sobirà d'inversió creat pel Govern d'Espanya l'any 2000 a fi de garantir el sistema públic de la Seguretat Social. Els catalans hem aportat a la guardiola de les pensions un 29% del total del fons de reserva acumulat fins el 2011 (més de 20.000 milions d’euros), quan Catalunya representa el 16% de la població de tot l'estat espanyol. Val a dir que la Seguretat Social, malgrat que l'ocupació està en el seu nivell més alt dels últims set anys i l'economia creix a bon ritme, acumula dèficit des de l'any 2011, donat que les cotitzacions socials no cobreixen les despeses. Les causes principals es troben en la precarietat de l'ocupació, els sous baixos (si són baixos també ho són les cotitzacions) i les bonificacions de les cotitzacions socials, que han reduït dràsticament els ingressos de la Seguretat Social, trobant-nos que recapta menys en aquests anys en què es crea ocupació que en els què se'n destruïa. Quan jo era petit a casa teníem el costum de fer guardiola durant tot l'any. Quan arribava la nit de Reis deixaven, juntament amb les sabates, la guardiola amb els estalvis. Pel matí, entre els pertinents regals, s'escampaven els trossos de la guardiola trencada amb una de nova per tornar a omplir i, en el lloc on hi havien estat les monedes estalviades, hi havia un grapat de llaminadures. Veient que no es prenen mesures eficients per solucionar els problemes del nostre sistema de pensions, com són el de sostenibilitat financera i la reducció de la pensió mitjana durant les pròximes dècades -segons els experts, podria arribar al 30-35%- aquest any he demanat als reis d'orient que, quan em toqui cobrar la pensió, el govern de torn no em pagui amb un grapat de caramels. Martí Sistané President FEGP

 

 
« 1 2 3 »
Notícies d'empresa
 
Mas Albornà presenta el calendari 2018
01-12-17

Amb el títol ''Portem el Penedès al cor'' es mostren per primera vegada al públic les 12 instantànies que pretenen reflectir tot allò que el Penedès pot oferir als visitants en tant que destinació turística i que actua com a fil conductor de la iniciativa.

L’objectiu és fer visible la tasca de la Fundació Mas Albornà i normalitzar el col·lectiu i el calendari és una gran eina. Es distribueix amb El 3 de Vuit (setmanari penedesenc), el proper 15 de desembre i amb, El Punt Avui que està previst que l’encarti amb el diari del proper 16 de desembre.

 > imprimir > pujar pàgina

 
El patró, junt amb dos socis més del club participaran a la travessa Gran Prix de l'Atlàntic
27-11-17

El patró, José Martín, i Santi García i Enric Botet, socis del Club Nàutic Vilanova, formaran part de la tripulació del Skipper que participarà al Gran Prix de l'Atlàntic, una regata que surt de les illes Canàries per travessar l'oceà Atlàntic. Una travessa de tres setmanes que s'iniciarà el 10 de gener.

 > imprimir > pujar pàgina

 
El Consorci Sanitari del Garraf rep un premi a la gestió i lideratge durant el 41é''World Hospital Congress 2017''
24-11-17

El Consorci Sanitari del Garraf (CSG) ha rebut una menció honorífica a la gestió i lideratge pel projecte Lean Healthcare, durant el 41è World Hospital Congress 2017 - categoria Health Excellence Award for Leadership and Management in Healthcare- , que ha tingut lloc aquest mes de novembre a Taiwan. El CSG va implementar la metodologia Lean Healthcare l’any 2011 com a eina de millora de la qualitat i seguretat dels processos assistencials de l’organització. L’aplicació d’aquest mètode implica que els professionals analitzin els processos que duen a terme en el seu dia a dia i identifiquin quines activitats no aporten valor al procés d’atenció. Segons Rosa Simón, Directora de Qualitat del Consorci Sanitari del Garraf, ''el Lean ha permès al CSG redissenyar els circuits interns de l’Hospital Sant Ca mil i l’Hospital Sant Antoni Abat, aconseguint millorar l’eficiència i la qualitat assistencial''.

 > imprimir > pujar pàgina

 
CEVIPE presenta ''Sol de Nit''
24-11-17

Dijous passat CEVIPE presentava 'Sol de Nit', la nova beguda aromatitzada del Centre Vinícola el Penedès i del MUSCAT DE NADAL. L'acte es va realitzar a la sala d’actes de les instal·lacions de CEVIPE a Sant Sadurní.

Amb el nom 'Sol de Nit', Cevipe presenta una innovadora beguda aromatitzada a base de vi amb fruita. Un producte nou, jove, fresc, i afruitat, elaborat a base de vi blanc o rosat amb la combinació perfecta d'aromes naturals de fruita. Inicialment Cevipe aposta per treure al mercat dues referències d'aromatitzats, Blanc-Préssec i Rosat-Aranja.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Offing és el productor de la versió online de la Guia de Vins de Catalunya
17-11-17

La Guia de Vins de Catalunya Online és el nou projecte d'Offing que es va presentar el passat 13 de novembre, a la festa de presentació de la Guia 2018.

La nova aplicació web serà la versió digital de la Guia de Vins de Catalunya, que complementarà la versió en paper. Una de les principals característiques de la Guia Online serà la projecció internacional.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Exposició a la Fundació Ave Maria de Carles Guitart
17-11-17

Demà dissabte, 18 de novembre, a les 19h, la Fundació Ave Maria de Sitges inaugura l'exposició de pintura abstracta de Carles Guitart. Sota el títol XXX, podrem contemplar una nova mostra de l'obra d'aquest reputat artista. La inauguració tindrà a la Capella de la Fundació i la mostra només es podrà visitar fins al 30 de novembre. Més informació.

 > imprimir > pujar pàgina

 

 
FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES NOTÍCIES

Les empreses i entitats associades poden enviar els seus comunicats de premsa a la FEGP per tal que les seves notícies surtin publicades a la revista Perspectiva. Si es vol acompanyar l'escrit d'una fotografia o del logotip de l'empresa ens el poden fer arribar a l'adreça comunicacio@fegp.cat


Nom i cognoms
Correu-e
Assumpte
Text
 
Escrigui els caràcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 amb el patrocini de: