Informació i actualitat

Twitter_ADEPG

Blog ADEG
Més pit i menys pitet

pitetSovint, les societats, les ciutats, les empreses, les persones... ens plantegem estratègies de projecció a escala mundial. Ambiciosos plans d’acció per situar-nos al mapa. Però també ens passa que aquestes pretensions, passades de frenada, col·lideixen amb una realitat més humil, a escala minúscula, més humana. Un escenari on les aspiracions superlatives dels milhomes es neutralitzen amb actituds dignes del millor papanatisme practicant, a base de campanyes enllustrades amb complaences estèrils i el personal contracturat de tant mirar-se el melic. Ambdues propostes, però,  coincideixen en compartir l’espai de la carrincloneria i, sovint, del ridícul. Certament, la nostra capacitat d’enlluernar-nos amb les pròpies virtuts és directament proporcional a la facilitat amb què els altres valoren les nostres carències. Un cop hem bavejat de satisfacció només ens resta d’exposar-nos a la roda de reconeixement per descobrir com ens veuen i valoren els altres. De fet, potser sense saber-ho, ens enorgullim més de les nostres potencialitats que no pas de la realitat, sovint més modesta i prosaica. Perquè darrera l’abrandament de bandes de música i altaveus al vent pregonant  lletanies grandiloqüents hi ha un pou d’acomplexaments i prejudicis inconfessables. És el cantó fosc i irreductible on resideix l’essència del “sinofos”. Una pràctica conspiradora i autodestructiva que malmet implacablement totes les energies. Els practicants d’atletisme tenen -tenim- una  gran experiència. - Estava preparat per fer una gran cursa ... , si no fos per les molèsties al genoll, si no fos per la humitat, si no fos pel ritme de cursa, si no fos per la calor, si no fos pel circuit, si no fos... Un discurs que serveix per una cursa, un partit de futbol, una campanya electoral, el festival d’Eurovisió o per les polítiques de projecció i dinamització de qualsevol ajuntament. El “sinofos” neix de la manca de convicció, però també de la falta de preparació i entrenament. No sempre la culpa és de la resta del món. Ai, del si no fos!. Si no fos perquè dediquem tantes energies a l’autocomplaença i a deixar el pitet ben bavejat, potser podríem encarar reptes superiors. Si de debò hem fet els deures i n’estem convençuts, en tindrem prou en treure una mica de pit. Pit i collons, que deia aquell. De totes maneres, en polítiques de persuasió i seducció, les parts de baix només serveixen per ensopegar. Així, doncs, per aquest 2017, més pit i menys pitet. Que tinguin un Bon Any! Albert Tubau

 

ADEPGAssociació d'Empresaris del Penedès i el Garraf

T. +34 902 106 700
info@adepg.cat


Entitat afiliada a...

Foment del Treball Nacional Fepime Business Eumed Ferrmed Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes Federació Internacional d'Associacions Empresarials

Entitat membre de...

Fòrum Econòmic i Social del Garraf Cesap
Seguiu-nos...

Facebook · ADEPG Penedès Garraf Twitter _ADEPG Issue · ADEPG Penedès Garraf Linkedin · ADEPG Slide Share · ADEPG Penedès Garraf Flickr ADEPG Instagram ADEPG

 
Bitàcola


Els efectes del Brexit, per Montserrat GuibernauEl Grup d'Opinió de l'ADEPG ha ofert una xerrada col·loqui per tractar les conseqüències del Brexit. A l'ADEPG Vilanova, la sessió ha comptat amb la ponència de Montserrat Guibernau, vilanovina que professa al departament de Sociologia de la Universitat de Cambridge. Una trentena d'assistents han participat en un debat en el què s'ha qüestionat la feblesa de la Unió Europea com a coadjuvant de la sortida de Gran Bretanya.

29.12.16

L'operadora local XTA presenta els serveis de fibra òptica als polígons del GarrafPolígons com el de Santa Magdalena, a Vilanova i la Geltrú, o el de Vilanoveta, a Sant Pere de Ribes, es troben molt a prop d'assolir major competitivitat a partir del servei de connectivitat per fibra òptica. Una de les operadores locals que presenten les seves opcions és Xarxa de Telecomunicacions Alternatives (XTA). Aquests serveis s'han presentat a la seu de l'ADEPG a Vilanova per part de Jordi Bastardas, director de la companyia penedesenca.

12.12.16

ADEPG Advising · Sessió ''Start''Des de la iniciativa ADEPG Advising es va promoure una xerrada d'introducció a l'activitat empresarial, de la mà de la Mancomunitat Penedès Garraf. Enric Ferrer, membre del programa de suport a l'emprenedoria, va ser el ponent davant una vintena llarga d'assistents, a la sala d'actes de l'IMET, a Vilanova i la Geltrú.

1.12.16

Què està passant a l'ADEPG?Es tractava d'explicar quins serveis ofereix l'ADEPG i quins avantatges reben les empreses i professionals associats. Aquesta sessió s'acostuma a fer tots els mesos però aquesta era la primera vegada que es feia a la seu del Vendrell. Com és habitual la presentació va anar a càrrec d'Isidre Also, secretari general de l'entitat.

30.11.16

Conferència sobre el comerç de proximitatTot just en acabar l'acte de signatura de l'acord entre Fem Ribes i l'ADEPG, a la mateixa sala de la biblioteca Manuel de Pedrolo, a Sant Pere de Ribes, el professor Ramon Esteban ha ofert una conferència al voltant del comerç de proximitat i de les noves tendències. L'acte estava organitzat per les dues entitats signatàries del conveni.

25.11.16

Conveni de col·laboració entre l'ADEPG i Fem RibesLa biblioteca Manuel de Pedrolo, a Sant Pere de Ribes, ha estat l'escenari de l'acte de signatura del conveni entre l'ADEPG i l'associació de comerciants Fem Ribes. Xènia Vela, i Martí Sistané han rubricat el text dels acords, amb el testimoni de l'alcaldessa, Abigail Garrido, i la presència de membres de les dues juntes directives.

25.11.16

Jornada estratègica de la mà del Consell Comarcal del GarrafOrganitzat per l'ADEPG i el Consell Comarcal del Garraf, el cicle Estratègies territorials del Garraf s'ha encetat amb una jornada dedicada a l'àmbit de l'envelliment actiu i saludable i dependència. Una quarantena d'assistents s'han trobat a la sala de les voltes de la Masia d'en Cabanyes.

25.11.16

L'ADEPG 7x7' s'estrena a CalafellL'habitual sessió de presentacions i esmorzar de contactes comercials de l'ADEPG s'ha traslladat al Vilarenc Zenit, a Calafell, amb la col·laboració de l'ajuntament baixpenedesenc. Aquesta ha estat la primera vegada que el cicle ADEPG 7x7' trencava l'alternança entre les seus que l'Associació té a Vilafranca i a Vilanova.

23.11.16

El 2n Congrés; una nova fita de Dones d'EmpresaEn divendres i en dissabte, els dies 18 i 19 de novembre, el col·lectiu Dones d'Empresa ha aplegat més d'un centenar de participants al 2n Congrés, que s'ha emplaçat a Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú. L'organització ha comptat amb el suport de l'Institut Català de les Dones i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, així com amb el patrocini de Cultiz Salut Dental, Richmond i Vilamòbil.

18.11.16

Fòrum ADEPG amb Montserrat Vilalta, directora general de ComerçEl restaurant Marejol, a Vilanova i la Geltrú, ha acollit un nou esmorzar col·loqui, en el marc del Fòrum ADEPG. La ponent convidada ha estat la directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Vilalta. L'acte ha rebut el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del Marejol.

16.11.16

Acord de col·laboració entre Comerç del Foix i l’ADEPGAl Molí del Foix, a Santa Margarida i els Monjos, s'ha signat el conveni de col·laboració entre l'associació Comerç del Foix i l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf. L'alcaldessa, Imma Ferret, ha estat la testimoni d'honor. Sergi González, per part de Comerç del Foix, i Martí Sistané, en representació de l'ADEPG, han estat els signataris. També s'ha comptat amb la corroboració de Celso Besolí, president del Consell d'Entitats Empresarials i Professionals del Penedès i el Garraf.

15.11.16

Josep Piqué, al Pòrtic de la FiraLa conjuntura econòmica des d'una perspectiva d'empresa ha estat el títol de la conferència del Pòrtic de la Fira, a càrrec de l'economista vilanoví Josep Piqué Camps, ex ministre d'Afers Exteriors. La cinquena edició del preàmbul de la Fira de Novembre ha tingut com a escenari el saló biblioteca del Museu Víctor Balaguer. El Pòrtic de la Fira està organitzat per l'ADEPG i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

10.11.16

Visita guiada a la Biblioteca Museu Víctor BalaguerAbans de l'acte del Pòrtic de la Fira i sota el segell Llotja Víctor Balaguer, l'ADEPG i l'OAPL Víctor Balaguer han ofert una visita guiada a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, a Vilanova i la Geltrú. La iniciativa forma part d'un projecte conjunt que té el propòsit d'apropar els públics d'empresa al patrimoni artístic i cultural de la ciutat.

10.11.16

Jornada d'orientació a noves iniciatives empresarialsADEPG Advising i la Mancomunitat Penedès Garraf han organitzat una nova matinal adreçada als nous iniciadors d'activitat empresarial, a l'edifici Miramar de Sitges. Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat, i Martí Sistané, president de l'ADEPG han obert l'acte. Míriam Sánchez, directora de l'ADEPG, ha coordinat les ponències dels experts Xavier Martínez, Felipe Laborda, Jon Onandia i Joaquim Carbonell.

10.11.16

Visites d'empresa: Grup RocaEl cicle de visites a empreses promogut per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'ADEPG ha recalat al Grup Roca, del sector de la construcció. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha pogut conèixer de primera mà les singularitats d'aquesta empresa i les tendències del mercat de la promoció de naus i sòl industrial.

8.11.16

Jornada Interprofessional d'Organitzadors d'ActesDe nou la Masia d'en Cabanyes ha estat l'escenari idoni per a una trobada de professionals relacionats amb l'organització d'esdeveniments socials i d'empresa. Prop d'un centenar de participants han compartit un matí de presentacions comercials i d'interrelació. L'acte ha comptat amb el patrocini de Banc Sabadell i la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf.

28.10.16

Què està passant a l'ADEPG?El secretari general de l'ADEPG, Isidre Also, ha explicat els serveis i avantatges que ofereix l'entitat a les empreses i professionals associats. Aquesta vegada la sessió de portes obertes de l'ADEPG ha tingut lloc a la seu de Vilafranca i han assistit empreses interessades en pertànyer a la primera organització empresarial del Penedès i el Garraf.

27.10.16

Sessió ''Start'' · Xerrada d'introducció a l'activitat empresarialLa iniciativa ADEPG Advising porta l'esperit emprenedor i la cultura del risc als nous iniciadors d'activitat. Francesc Güell, col·laborador del programa, ha estat el ponent d'una sessió 'Start', en la què s'exposen els requeriments personals i els condicionants d'obrir un negoci. La ponència ha tingut lloc a Nexes, Sant Sadurní d'Anoia, de la mà de la Mancomunitat Penedès Garraf.

27.10.16

Les directrius de la FP al Fòrum ADEPGMelchor Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, ha estat el ponent convidat en l'esmorzar col·loqui del Fòrum ADEPG. La sessió ha tingut lloc al Centre Àgora de Vilafranca del Penedès, amb el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració de l'Ajuntament de la capital altpenedesenca. L'acte ha aplegat empresaris i representants de centre docents.

18.10.16

Digitalitzar-se o morirLa biblioteca municipal de Santa Margarida i els Monjos ha aplegat la jornada ''Digitalitzar-se o morir'', organitzada per ADEPG i Fepime, amb la col·laboració de l’ajuntament altpenedesenc. El programa ha comptat amb la participació de ponents representants d’empreses que estan desenvolupant solucions, productes i serveis relacionats amb el tsunami digital.

14.10.2016

Postgrau en Màrqueting Digital12 alumnes composen el grup del primer postgrau en Màrqueting Digital i Social Media que s'imparteix al Gran Penedès. El postgrau és una producció de l’Escola de Direcció d’Empresa, amb continguts, professorat i segell acadèmic de la Universitat de Vic. Fins el 9 de juny de 2017, el curs s’impartirà a Vilanova i la Geltrú, a la seu de l’ADEPG, tots els divendres, per les tardes, i un o dos dissabtes al mes, pels matins.

7.10.2016

Reunió al Consell Comarcal de l’Alt PenedèsSusanna Mérida, consellera de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va rebre dimecres passat una delegació de l’ADEPG. L’Associació estava representada per Martí Sistané, president, Conxi Martínez, vicepresidenta, i Sílvia Doménech, membre de Junta Directiva.

5.10.2016

ADEPG Advising Sant Pere de RibesLa Biblioteca Manuel de Pedrolo, a Sant Pere de Ribes, ha acollit una nova jornada d'orientació a noves iniciatives empresarials. La sessió ha estat organitzada per Mancomunitat Penedès Garraf i l'ADEPG, a través del programa ADEPG Advising. Les professionals Marisol Garcia i Ana Sansón han explicat la seva expertesa en xarxes socials i màrqueting, respectivament, als assistents.

3.10.2016

ADEPG Advising a Sant Sadurní d'AnoiaDe la mà de Mancomunitat Penedès Garraf, l'ADEPG ha organitzat una nova jornada d'orientació a noves iniciatives empresarials. En aquesta ocasió, els experts de l'ADEPG Advising han exposat les novetats en fiscalitat, comunicació, internet i innovació. L'escenari escollit ha estat el CIC La Fassina, a Sant Sadurní d'Anoia. L'acte ha comptat amb la col·laboració de Nexes, el centre de suport a l'empresa de la capital del cava.

29.09.2016

El Gran Penedès compta amb 23 cònsolsEls membres de la Xarxa Consular de l'ADEPG s'han reunit al Molí de Mar, a Vilanova i la Geltrú. El pretext de la trobada ha estat la projecció dels diferents consulats, els òrgans representatius de l'ADEPG en cadascun dels municipis de la demarcació granpenedesenca. Actualment, ja són 23 els municipis que compten amb un representant consular de la primera organització empresarial del Penedès i el Garraf.

28.09.2016

L’alcalde de Sitges rep una delegació de l’ADEPGMiquel Forns, alcalde de Sitges, ha rebut la visita de l’ADEPG. El president, Martí Sistané, ha acudit acompanyat de Joan Anton Matas, president honorari; Conxi Martínez, vicepresidenta; Vinyet Torner, cònsol a Sitges; Xavier Cisa, membre de Junta Directiva, i Isidre Also, secretari general.

27.09.2016

Hohner Automáticos, protagonista de l’Esmorzar d’InnovacióA proposta d'ACCIÓ i amb la participació de NODE Garraf, s'ha celebrat el primer Esmorzar d'Innovació al Garraf. L’empresa gironina Hohner Automàticos s'ha exposat com a model d’innovació. L'acte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’ADEPG.

27.09.2016

El cicle ADEPG 7x7', al PenedèsEl cicle ADEPG 7x7’ manté l’objectiu de posar en contacte els socis de l’ADEPG i donar a conèixer les seves activitats. Això es fa a primera hora del matí amb el pretext d’un esmorzar. L'ADEPG Vilafranca ha acollit una nova sessió d'aquest cicle que compta amb la col·laboració de Cafès Novell i Pastisseria La Granja.

23.09.2016

Un elevator pitch que crea nexesEl col·lectiu Dones d’Empresa i Nexes, l’espai d’emprenedoria i atenció a les empreses promogut per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, han organitzat una trobada comercial en la modalitat elevator pitch, que permet un major nombre de contactes en menys temps. Abans, Maria Batet ha explicat les claus i els secrets d’aquesta tècnica de presentació comercial. L'acte s'ha emplaçat al CIC Fassina.

22.09.2016

Damià Calvet reobre el Fòrum ADEPGEl director de l’Institut Català del Sòl, Damià Calvet, ha estat el ponent convidat a la darrera sessió del cicle Fòrum ADEPG. L'acte s'ha celebrat a la balconada mediterrània del Molí de Mar. L'esmorzar col·loqui compta amb el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració especial de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

22.09.2016

Acord de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix PenedèsLa presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Ma Serramià, i el president de l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès, Martí Sistané, acaben de rubricar el pròleg d'un quadern de treball en el què totes dues institucions aposten per la cooperació. La firma de l'acord ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès. Per part de l'ADEPG també hi era present la cònsol de l'entitat a la capital vendrellenca, Glòria Planas.

20.09.2016

Trobada entre l'ADEPG i el CCGEl president de l'ADEPG, Martí Sistané, s'ha reunit amb la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia. En la trobada, de to institucional, també hi eren presents Conxi Martínez, vicepresidenta de l'ADEPG; Isidre Also, secretari general de l'ADEPG, i Mila Arcarons, gerent del Consell Comarcal del Garraf.

20.09.2016

Nou Informe de Conjuntura EconòmicaLa consultora Actíva Prospect i l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf han presentat l'Informe ADEPG de Conjuntura Econòmica. L'estudi semestral es publica des de 2005 i analitza les dinàmiques socioeconòmiques i dels sectors empresarials a les tres comarques del Gran Penedès, una per una. El nou estudi , amb dades del primer semestre de 2016, s'ha presentat al Consell Comarcal del Baix Penedès, al Consell Comarcal del Garraf i a la seu vilafranquina de l'ADEPG. C ompta amb el suport de CaixaBank i el patrocini de Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, així com del Consell Comarcal del Garraf.

20.09.2016

Reunió anual del Consell Consultiu de l'ADEPGMartí Sistané ha presidit el Consell Consultiu d'enguany. L'òrgan també el composen Joan Anton Matas i Xavier Cardona, presidents honoraris; Jordi Solé, past president; Francesc Güell i Ramon Novell, vicepresidents; Celso Besolí, president del Consell d'Entitats de l'ADEPG, i Xavier Mestres, primer síndic d'empresa de l'associació.

14.09.2016

S'estrena la nova temporada de ràdioGent d'Empresa, el programa setmanal de l'ADEPG a Canal Blau, ha encetat la programació de ràdio d'aquest nou curs. El president de l'ADEPG, Martí Sistané, i la vicepresidenta Conxi Martínez, han estat els dos convidats en aquesta estrena. Properament també es reprendran els espais quinzenals a les emissores municipals de Vilafranca del Penedès, El Vendrell, Sitges i Sant Sadurní d'Anoia.

14.09.16

Sessió constitutiva de la Junta DirectivaLa nova Junta Directiva de l'ADEPG, ara presidida per Martí Sistané, s'ha reunit en sessió constitutiva, aquest dilluns, a la seu vilanovina de l'Associació. El nou equip està format per una quarantena de directius, representants de bona part del territori granpenedesenc i de tots els sectors d'activitat.

12.09.16

Reunió amb l'alcaldessa de Vilanova i la GeltrúL'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha rebut una delegació de l'ADEPG, encapçalada pel president Martí Sistané i la vicepresidenta Conxi Martínez. Per part de l'Ajuntament, també es va comptar amb la participació del primer tinent d'alcalde, Juan Luis Ruiz.

12.09.16

Martí Sistané, sisè president de l'ADEPGL’Assemblea General de Socis ha aprovat amb unanimitat la designació de Martí Sistané com a nou president de l’Associació. La sessió assembleària ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú. El president ja ha presentat els quatre vicepresidents: Ramon Novell (Cafès Novell); Francesc Güell (TPC Netgrup); Anna Cols (Assessoria AGE) i Conxi Martínez (Codmar).

25.07.2016

Visita a l'empresa Cal BlayEl secretari general de l'ADEPG, Isidre, Also, i l'alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, Rosa Maria Esteve, han visitat l'empresa de càtering Cal Blay. El seu gerent, Santi Carda, ha actuat d'amfitrió. La reunió s'emmarca dins del cicle de visites a empreses promogut conjuntament per l’ADEPG i l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles.

21.07.2016

Sessió ADEPG Advising a Vilanova i la GeltrúL'IMET, a Vilanova i la Geltrú, ha acollit una nova jornada d'orientació a noves iniciatives empresarials, organitzada per la Mancomunitat Penedès Garraf i l'ADEPG. Francesc Güell, vicepresident de l’ADEPG, Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat, i Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, han participat en l'obertura.

12.07.2016

Vilanova i la Geltrú, Ciutat AcollidoraNeus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, i Isidre Also, secretari general de l'ADEPG, han presentat el segon eix del Pla Estratègic d'Activitat Econòmica de Vilanova i la Geltrú. Les directrius s'ordenen sota l'epígraf Ciutat Acollidora. En el transcurs de la roda de premsa, també s'han presentat les accions del primer eix, Ciutat Mediterrània, que ja s'estan desenvolupant. Lloveras i Also estaven acompanyats per Noemí Cusiné, responsable d'empresa del consistori vilanoví i membre de l'equip redactor del Pla.

11.07.2016

Tot sobre la nova ISO 9001:2015Els consultors Montse Via i Salvador Fontclara han ofert una sessió informativa al voltant de la norma ISO 9001 (versió 2015), a l'ADEPG Vilanova. La nova ISO suposa canvis rellevants. Potser la novetat més important és l’addició de la gestió del risc, que s’insereix en els Sistemes de Gestió de la Qualitat. La sessió ha comptat amb la casuística de l'empresa Avista.

1.07.2016

Es presenta la 12a edició de l'Índex ADEPGL'ADEPG ha presentat la 12a edició de l'Índex ADEPG de Competitivitat Territorial, l'estudi anual que analitza els factors d'atractivitat, retentivitat i sostenibilitat de les comarques catalanes i estableix un rànquing a partir de les posicions competitives de cadascun dels territoris. L'Índex de Competitivitat està realitzat per la consultoria Actíva Prospect per encàrrec de l'ADEPG. Avui dia compta amb el suport de CaixaBank i la col·laboració de Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Garraf i NODE Garraf.

22.06.2016

Mancomunitat i ADEPG donen alè a les iniciativesLa Mancomunitat Penedès Garraf i l’ADEPG presenten el nou format de jornades, que s’han programat als municipis de Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. L’esquema d’aquestes jornades ocupa tot un matí en el decurs del qual es proposa un mosaic de ponències a càrrec dels experts de l’ADEPG Advising.

20.06.2016

ADEPG Advising orienta els nous empresaris, a Sant Pere de RibesLa seu municipal de Les Roquetes, a Sant Pere de Ribes, ha rebut una trentena de participants en una nova jornada d'orientació a nous empresaris, organitzada per Mancomunitat Penedès Garraf i ADEPG Advising. Anna Cols, vicepresidenta de l'ADEPG, ha intervingut en el moment de l'obertura.

20.06.16

EDE clou el curs acadèmic 2015/2016L'acte de lliurament de diplomes i cloenda del curs acadèmic 2015/2016 de l'Escola de Direcció d'Empresa ha tingut lloc a la vora del mar, a La Daurada Beach, a Vilanova i la Geltrú. El guió ha comptat amb la participació de Teresa Baró i Maria Batet, en diàleg experiencial. També han intervingut Àngel Martínez, en representació dels alumnes, i Martí Sistané, per part del professorat. Els apunts protocol·laris han vingut de Neus Lloveras, alcaldessa, i Francesc Güell, vicepresident de l'ADEPG.

16.06.16

La visita a Torres tanca la Quinzena de l'EmpresaEl celler de Torres a Pacs del Penedès ha estat l'etapa final del programa de visites a empreses, instat per l'ADEPG arran de la Quinzena de l'Empresa. Aquesta sempre és una experiència agraïda atès el recorregut suggerent que s'ofereix des d'aquesta gran empresa penedesenca del sector vitivinícola.

14.06.16

Carme Ruscalleda omple l'Espai DonaEl col·lectiu Dones d'Empresa ha tingut èxit en una nova sessió del seu Espai Dona. Aquesta vegada la convidada ha estat la cuinera Carme Ruscalleda i l'acte ha tingut lloc a la Masia d'en Cabanyes, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf. Xavier Mestres, president de l'Institut Català de la Cuina, ha oficiat de presentador.

13.06.16

Àgora Pimes, 3a convenció de la petita i mitjana empresaDe nou el Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès, ha estat el punt de celebració de la 3a convenció de la petita i mitjana empresa, organitzada per l'ADEPG i l'Ajuntament. El programa ha convocat l'interès d'una vuitantena d'assistents. L'Àgora Pimes 2016 ha rebut el patrocini de Coral Transports, Kreedit i Telematic / A3 Software, així com la col·laboració de Cafès Novell.

10.06.16

Jornada d'orientació a noves iniciatives d'empresaADEPG Advising i Mancomunitat Penedès Garraf han organitzat conjuntament una segona jornada de ponències pràctiques adreçada a nous iniciadors d'activitat empresarial. La primera va ser als Monjos i aquesta segona s'ha celebrat a Sitges, a l'edifici Miramar. Les xerrades han anat a càrrec d'experts que ho fan de manera desinteressada i que s'apleguen al voltant del programa ADEPG Advising.

9.06.16

IDIADA, el cervell automobilísticVisitar IDIADA és descobrir un complex de recerca i homologació al voltant de l'automoció i alhora és un apropament a les tendències del futur pel que fa als vehicles de tracció. El centre de Santa Oliva, al Baix Penedès, va rebre la visita d'una vintena d'empresaris i directius que es van apuntar a la proposta de l'ADEPG. La iniciativa va comptar amb el patrocini de MonBus i la col·laboració de Nabrisa Distribucions.

8.06.16

Visita d'empresa a PrysmianLa divisió de Telecomunicacions de la factoria Prysmian, a Vilanova i la Geltrú, ha rebut la visita d'un grup de directius. L'acte estava promogut per l'ADEPG en el marc de la Quinzena de l'Empresa. L'interès principal d'aquesta observació era el procés de fabricació de la fibra òptica.

7.06.16

La Marató puja al castell de Sa RocaEl castell de Sant Martí Sarroca ha estat un escenari idoni per a La Marató de l'ADEPG, la gran cita anual de la interrelació i els contactes professionals. Una vuitantena de participants han acudit a l'esdeveniment, patrocinat per Banc Sabadell i ajudat per l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca i diferents marques Comercials: Cafès Novell, Grup Matas Arnalot, Les Filos, Mas Bertran, Nabrisa Distribucions, Pastisseria La Granja i Servihostel.

3.06.16

Visita a l'empresa SandharLa Quinzena de l'Empresa inclou un programa de visites a empreses del Penedès i el Garraf, reservades a empresaris i directius. La primera empresa que s'ha visitat ha estat Sandhar, al gran polígon de Santa Margarida i els Monjos.

2.06.16

La trobada de RRHH obre la Quinzena de l'EmpresaL'hotel Dolce Sitges ha marcat l'inici d'una programació que ocuparà la primera quinzena de juny. La primera convocatòria s'ha adreçat a empresaris i directius de RRHH del Penedès i el Garraf. La trobada professional ha comptat amb una ponència del professor Franc Ponti (EADA).

1.06.16

Joves d'Empresa cuinen el 6è Low CostL'entorn mediterrani del restaurant La Cucanya ha estat culpable d'un nou èxit del Sopar Low Cost, que enguany arribava a la seva sisena edició. El col·lectiu Joves d'Empresa ha aplegat una setantena de joves directius en un esdeveniment distés, amb la gastronomia com a propòsit i la interrelació com a principal pretext.

26.05.16

Bioacústica marina a la Càtedra EDEL'espai Càtedra EDE continua amb la intenció d'apropar novetats científiques i tecnològiques al món empresarial. Aquesta vegada, el convidat ha estat Michel André, director del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques (UPC) que treballa des de fa una dècada en l'estudi del medi marí i l'afectació dels sorolls en les espècies marines. El cicle està organitzat per l'Escola de Direcció d'Empresa i rep el patrocini d'Anxanet.

24.05.16

Dones d'Empresa i els 5 minutsUna nova sessió del cicle Tens 5 minuts ha aplegat una vintena llarga d'empresàries i directives a la seu vilanovina de l'ADEPG. L'objectiu es manté i convenç: promoure la interrelació i l'intercanvi comercial, sempre de la mà del col·lectiu Dones d'Empresa. Hi col·laboren Cafès Novell i J. Rius.

17.05.16

Es presenta la demarcació estratègica del Penedès NordEls alcaldes i alcaldesses del Penedès Nord han presentat el projecte de planificació estratègica de l'activitat econòmica d'aquesta demarcació. L'àmbit Penedès Nord el composen Gelida, Mediona, Pla del Penedès, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d'Anoia, Subirats i Torrelavit. La iniciativa està subvencionada per la Diputació de Barcelona, amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

13.05.2016

Informe ADEPG de Conjuntura EconòmicaL’ADEPG ha presentat un nou informe de conjuntura. Amb dades del segon semestre de 2015, l’estudi analitza la situació econòmica de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf i explica les dinàmiques empresarials, així com l’evolució de la creació d’empreses i de l’ocupació. De la mà de la consultora Actíva Prospect, l’Informe ADEPG de Conjuntura Econòmica es publica semestralment, des de 2005. La realització d’aquest treball rep la col·laboració de CaixaBank, Consell Comarcal del Garraf, Diputació de Barcelona i Node Garraf.

10.05.2016

CaixaBank i ADEPG revaliden l’acord de col·laboracióEls directors d’àrea de negoci de CaixaBank a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, Xavier Saumell i Ivan Quesada, han rubricat l’acord de col·laboració entre l’entitat bancària i l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf. En l'acte de la firma l’ADEPG ha estat representada pel vicepresident David Andreu.

10.05.2016

Oriol Junqueras i l’empresa familiarLa importància dels valors en l’empresa familiar és el títol de la jornada organitzada per Via Empresa i ADEPG a Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú. L'acte ha comptat amb un seguit de ponències per part d’experts en empresa familiar i diferents casos reals explicats per empresaris. També hi han participat el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

9.05.2016

La Nit de l'Empresa celebra 25 anysL'ADEPG ha celebrat la 25a edició de La Nit de l'Empresa, a l’Hotel Melià Sitges. L’acte ha tingut com a primer convidat Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, acompanyat de l’alcalde amfitrió, Miquel Forns, i del president de l’ADEPG, Jordi Solé Tuyà. En el transcurs de la gala, que ha aplegat més de cinc-cents assistents, s'ha proclamat i s'ha fet entrega dels Premis ADEPG 2016. Tanmateix, els assistents han gaudit de la primera festa gastronòmica del Penedès Garraf.

29.04.2016

Nexes i ADEPG, per la drecera emprenedoraL'alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, Maria Rosell, i el president de l'ADEPG, Jordi Solé Tuyà, han refermat el conveni de col·laboració vigent entre l'Ajuntament i l'organització empresarial. De manera expressa, s'ha signat una addenda a l'acord marc amb el propòsit que els usuaris del centre de suport a la iniciativa empresarial, Nexes, tinguin accés franc als mateixos serveis i prestacions que ofereix l'ADEPG a les empreses i professionals associats.

25.04.2016

Marian Muro al Fòrum ADEPGMarian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha estat la ponent convidada en la darrera sessió del cicle Fòrum ADEPG. L'esmorzar col·loqui, que ha tingut lloc al Restaurant Marejol, a Vilanova i la Geltrú, ha aplegat a una quarantena d'empresaris i directius vinculats amb el sector. El cicle compta amb el patrocini de l'empresa Bufet Grup 4 i la col·laboració especial de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

21.04.2016

Andreu Català al cicle Càtedra EDEEl cicle Càtedra EDE ha rebut el Dr. Andreu Català, director del Centre de Recerca per a la Dependència i la Vida Autònoma (UPC), amb seu al campus de Vilanova i la Geltrú. La xerrada ha abordat les línies de recerca aplicada a fer la vida més fàcil a persones amb dependència. També ha descobert les aportacions que s’estan fent des dels grups locals de recerca. Càtedra EDE compta amb el patrocini d’Anxanet, l’operadora local de telecomunicacions globals.

14.04.2016

Acaba la 10a edició del PDPEl Programa de Direcció de Pimes, el curs estrella de l'Escola de Direcció d'Empresa, acaba de posar el punt i final a la seva desena edició. En 50 hores, els alumnes han fet una visió panoràmica per les diferents àrees relacionades amb la gestió d'una empresa. Des del 2012, quan va iniciar-se la primera edició del curs, han passat per les aules del PDP més de 140 directius i empresaris del país. El Programa obrirà de nou les seves aules el proper 3 de novembre.

7.04.2016

2a Trobada ADEPG AutònomsLa Masia d’en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú, ha aplegat els professionals autònoms associats a l’ADEPG amb el propòsit de posar en contacte uns i altres i promoure les relacions comercials. A l'estil 7x7', durant bona part del matí han participat en un programa de presentacions i contactes comercials. La 2a Trobada de l’ADEPG Autònoms ha comptat amb la col·laboració de Pastisseria Mercè i Cafès Novell, així com el patrocini de Banc Sabadell. També, amb la col·laboració especial del Consell Comarcal del Garraf.

6.04.2016

Reunió de treball dels Cònsols de l'ADEPGEls cònsols de l’ADEPG s’han reunit recentment per valorar els primers mesos de funcionament de la xarxa i per impulsar accions de cooperació entre l’Associació i les entitats públiques municipals, així com amb les entitats econòmiques i empresarials que promouen l’activitat econòmica en cadascuna de les poblacions. La reunió s'ha emplaçat al Molí de Mar, a Vilanova i la Geltrú. Actualment, la xarxa consular s'estén a una vintena de municipis de la demarcació.

1.04.2016

Assemblea General de Socis de l’ADEPGL’edifici Miramar de Sitges ha estat l'escenari de l’Assemblea General de Socis de l’Associació d’Empresaris del Garraf, l’Alt Penedès i Baix Penedès. Durant l'Assemblea s'ha fet el repàs a les dades d’activitat de l’exercici 2015 i s'han presentat els comptes anuals i la proposta de pressupost per a l’any en curs. L'obertura ha anat a càrrec de la regidora sitgetana Aurora Carbonell.

31.03.2016

Fòrum ADEPG amb Joan Aregio, secretari d’Empresa i CompetitivitatJoan Aregio, el nou secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, ha estat el ponent convidat de la darrera sessió del Fòrum ADEPG. Aregio és el responsable d’impulsar i promoure iniciatives en l'àmbit de l'empresa que siguin d'interès per a la competitivitat de l'economia catalana. El cicle Fòrum ADEPG compta amb el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració especial de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

16.03.2016

La tecnologia làser s'exposa a Càtedra EDELa quarta ponència del cicle de divulgació Càtedra EDE s'ha centrat en l’enginyeria del làser i les seves aplicacions a diferents sectors de la indústria i el coneixement, des de la medicina a la cosmonàutica, passant per la dermoestètica i l’agroalimentària. El ponent ha estat Carles Oriach, enginyer òptic i director d’Estratègia i Desenvolupament de l’empresa Monocrom. El cicle Càtedra EDE compta amb el patrocini de l’operadora de telecomunicacions Anxanet.

15.03.2016

L'Ajuntament de Calafell i l'ADEPG obren noves línies de cooperacióAssolir una millor qualitat de vida, propiciar l'ocupació i afavorir bones condicions de treball són les parets mestres del conveni de col·laboració que acaben de signar Ramon Ferré, alcalde de Calafell, i Jordi Solé Tuyà, president de l'ADEPG, en presència d'Helena Rubio, tinent d'alcalde del consistori baixpenedesenc. Els signants del text han posat rúbrica a un seguit de matèries que seran objecte de treball conjunt, sobretot en els àmbits d'emprenedoria, ocupació, borsa de treball, formació i promoció econòmica.

15.03.2016

Dones d’Empresa reconeix la trajectòria de Ramona TornerDones d'Empresa ha celebrat la seva trobada anual al Restaurant Sol i Vi, a Subirats. El sopar va comptar amb la presència de Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, i Teresa Maria Pitarch, presidenta de l’Institut Català de les Dones. En el transcurs de l'acte Ramona Torner va ser reconeguda amb el Premi Dones d’Empresa per la seva trajectòria al capdavant de l’empresa familiar, Deixalles i Transports A. Plazas (Lavern), al costat del seu marit.

11.03.2016

Municipi i Empresa, ara a Sant Cugat SesgarriguesL'alcaldessa de Sant Cugat Sesgarrigues, Montse Albet, i el regidor de Promoció Econòmica, Francesc X. de la Cruz, han rebut el president de l'ADEPG, Jordi Solé Tuyà. De nou, les 210 actuacions que proposa el document Municipi i Empresa han estat el motiu de la reunió, que ha tingut lloc a la casa consistorial. La reunió ha continuat amb una visita al centre cívic de la vila altpenedesenca.

10.03.16

Via Empresa i ADEPG estan per la laborJordi Solé Tuyà, com a president de l'ADEPG, i Ramon Grau, com a president de TOT Media, han rubricat l'acord de col·laboració entre l'entitat i el grup de comunicació amb seu a Sant Cugat del Vallès. El conveni promou diferents línies de col·laboració, particularment entre l'Associació i el digital Via Empresa, que ja és un referent de la informació econòmica i empresarial a bona part de Catalunya.

9.03.16

Es presenta l'acord amb el Consell Comarcal del GarrafGlòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, i Isidre Also, secretari general de l'ADEPG, han exposat davant els mitjans de comunicació locals els continguts del conveni de col·laboració entre totes dues institucions. A l'acte també hi eren presents els consellers Lluís Giralt i Xavier Grau. Entre altres qüestions, l'acord suposa un impuls als estudis de competitivitat i conjuntura econòmica que publica regularment l'Associació.

03.03.16

Visita a la paperera Pere VallsLa indústria paperera Pere Valls, a Sant Pere de Riudebitlles, ha estat la primera etapa d'un cicle de visites promogudes ensems per l'ADEPG i l'Ajuntament del municipi altpenedesenc. Pere Joan Valls i Jordi Valls van rebre l'alcaldessa, Rosa Maria Esteve, i el regidor de Mobilitat i Activitat econòmica, Jordi Romeu. En va ser testimoni el secretari general de l'ADEPG, Isidre Also.

03.03.16

Font-rubí rep el document Municipi i empresaA l'Ajuntament de Font-rubí s'han reunit representants del govern municipal amb una delegació de l'ADEPG. L'agenda de la trobada venia marcada per les 210 propostes que composen el document Municipi i Empresa. L'alcalde, Xavier Lluch, i els regidors Sebastià Moya i Fèlix Tutusaus van ser els amfitrions d'una reunió en la què l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf estava representada pel seu president, Jordi Solé Tuyà, i el cònsol de l'ADEPG a Font-rubí, Oriol Domingo, de l'empresa Tipsa.

01.03.2016

L'Ajuntament de Cunit i l'ADEPG posen l'accent en la promoció econòmicaMontse Carreras, l'alcaldessa de Cunit, ha estat acompanyada dels regidors Julio Ramon i Xavier Salvadó en la reunió mantinguda amb el president de l'ADEPG, Jordi Solé Tuyà. La trobada ha tingut lloc a la casa de la vila del municipi baixpenedesenc i ha servit per repassar les propostes del document Municipi i Empresa 2015, elaborat per l'Associació.

29.02.2016

Comença el 10è PDPL’Escola de Direcció d’Empresa (EDE) ha començat la 10a edició del seu curs insígnia, el Programa de Direcció de Pimes (PDP). Des del 25 de febrer al 7 d’abril, durant sis jornades intensives -sempre en dijous- una vintena d’experts aportaran la seva docència. A més, a l’hora de dinar, els participants compartiran taula amb convidats especials, que exposaran la casuística de la seva empresa.

25.02.2016

L’ADEPG promou el ''Grup de treball C32''Per iniciativa de l'ADEPG, s'ha convocat la primera reunió de l'anomenat Grup de treball C32. La seu de l'ADEPG a Vilanova i la Geltrú ha aplegat representants d'empreses, entitats privades i institucions públiques per debatre un pla d'actuacions que s'endegarà els propers mesos. L'objectiu és posar en evidència, de manera argumentada, els greuges que pateixen les comarques del Baix Penedès i el Garraf pel que fa al barem tarifari que s'aplica en els peatges de la C32.

23.02.2016.

Al Fòrum ADEPG es parla d'InfraestructuresLa darrera sessió del cicle Fòrum ADEPG ha tingut com a ponents convidats Ricard Font, secretari d'Infraestructures i Mobilitat, i Xavier Flores, director general d'Infraestructures de mobilitat terrestre. La trobada s'ha celebrat al Restaurant Marejol, a Vilanova i la Geltrú, i ha aplegat una quarantena de representants empresarials i institucionals. Bufet Grup Quatre n'és l'empresa patrocinadora.

23.02.2016

Les tendències del sector de l'automocióLa sessió de febrer del cicle Càtedra EDE ha comptat amb la ponència de José Manuel Barrios, director d’Innovació d’IDIADA. L’exposició s'ha centrat en les noves tendències del sector de l'automoció. S'ha parlat de la reducció d'emissions, del vehicle elèctric i el vehicle de propulsió alternativa, així com de la conducció autònoma i dels sistemes cooperatius. La sessió ha comptat amb el patrocini d’Anxanet.

16.02.2016

Els primers 5 minuts de l'anyEl cicle Tens 5 minuts?! ha encetat la programació 2016 del col·lectiu Dones d’Empresa. El format fomenta la interrelació entre les empresàries i directives del Penedès i el Garraf i ampliar així la cartera de clients potencials. El cicle Tens 5 minuts?! compta amb el patrocini de Cafès Novell i J.Rius.

16.02.2016

Lluís Valls es reuneix amb representants de l'ADEPGCom a continuació de l'itinerari de visites arran del document Municipi i Empresa 2015, Jordi Solé i Tuyà, president de l'ADEPG, s'ha reunit amb Lluís Valls, alcalde de Gelida. Durant la reunió, s'ha presentat oficialment el cònsol de l'ADEPG al municipi, David Delgado.

12.02.2016

Visita a Destil·leries MGManel Giró, president de l'empresa vilanovina Destil·leries MG, ha actuat com amfitrió en la trobada mantinguda amb l'alcaldessa, Neus Lloveras, el regidor de Mobilitat i Serveis viaris, Joan Giribet, i el secretari general de l'ADEPG, Isidre Also. Durant la reunió, Giró ha exposat els diferents objectius i inquietuds de la companyia. La visita s'ha impulsat de forma conjunta entre el consistori vilanoví i l'ADEPG.

11.02.2016

L'ADEPG disposa d'una nova seu social al VendrellL'ADEPG ja té presència, amb seu pròpia, a les tres capitals de comarca: Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i, des d'ara, El Vendrell. Avui, ha tingut lloc la signatura del conveni que suposa una nova fita per a l'entitat. El nou espai està situat al carrer de Montserrat, 6, a l'epicentre comercial vendrellenc. La firma de l'acord ha aplegat, a la mateixa seu social del Vendrell, un grup de membres de la Junta Directiva de l'entitat, amb el president, Jordi Solé Tuyà, i la cònsol local, Glòria Planas.

9.02.2016

CSE presenta la consultoria en l’àmbit de direcció de personesEl Consorci de Serveis Empresarials ha presentat el nou gabinet de gestió i desenvolupament de persones, de la mà de l’ADEPG. Durant l'acte s'han explicat els serveis que ofereix el nou gabinet de la mà dels consultors Carme Pérez, Rafa Segovia i Sònia Ramos. L’acte ha rebut la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf.

02.02.2016

Robòtica aplicada a la discapacitatLa Càtedra EDE ha dedicat la darrera sessió a la robòtica aplicada a la discapacitat, amb ponència de Joan Oliver, director de recerca de l'Institut de Robòtica per a la Dependència. La xerrada ha tingut lloc a l’ADEPG Vilanova. La iniciativa compta amb el patrocini d'Anxanet, operadora catalana de telecomunicacions.

26.01.2016

Fòrum ADEPG, amb Josep Maria Recasens, director general de ComerçLa quarta sessió del Fòrum ADEPG ha tingut lloc al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès. El ponent convidat ha estat Josep Maria Recasens, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya. S'ha posat de relleu la millora de la confiança del consumidor i l'increment favorable de les dades de consum en el proppassat 2015. L'esmorzar col·loqui compta amb el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

20.01.16

L'ADEPG posa en marxa la Comissió d'Infraestructures competitivesLa seu de l'ADEPG a Vilanova i la Geltrú ha aplegat la primera reunió de la Comissió d'Infraestructures competitives. Aquest grup de treball s'ha creat arran de l'Any ADEPG 2016, que es dedicarà tot just a aquestes qüestions. La mobilitat, la connectivitat i la logística seran els tres eixos d'actuació. Entre els temes de major incidència, es destaca la problemàtica dels peatges de la C 32. La Comissió ha estat presidida per Jordi Solé Tuyà.

19.01.16

L'IMET i l'ADEPG s'aparellen en els reptes ocupacionalsEl president de l'ADEPG, Jordi Solé Tuyà, i el vicepresident Francesc Güell han rebut a la seu de Vilanova els representants de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), de Vilanova i la Geltrú. Amb Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament, i Jordi Palacios, gerent del centre ocupacional, han coincidit en diferents qüestions tractades en el decurs de la reunió, bona part de les quals s'orienten a les actuacions en l'àmbit de l'ocupabilitat i l'emprenedoria.

19.01.16

 

Donem suport...

Penedesfera Institut d'Estudis PenedesencsCentre de Normalització Lingüística Menja't Vilanova Imet


Segells ISO SGS

amb el patrocini de:

Banc Sabadell La Caixa