FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog ADEG
Qui pot parlar en nom de les pimes?

pimesLes institucions econòmiques i empresarials de major llinatge s’han manifestat. Davant la situació política que engoleix Catalunya les summitats patronals han estat poc sensibles amb els parers dels ciutadans. No han entès res del que està passant, segurament perquè leviten molt per damunt de la gent del carrer, entre la què també s’hi troben els empresaris i directius de les petites i mitjanes empreses, com també aquells que treballen pel seu compte. Un té la sensació que la indolència palesa aquests dies per les entitats empresarials més poderoses -que no vol dir que siguin les més representatives- s’ha fet al dictat de les grans companyies o sota les influències dels interessos més abrivats. No tinc la impressió que s’hagi auscultat el pensament de l’empresariat de debò, sigui quina sigui la seva opinió. Les al·locucions i els comunicats de premsa han engrandit encara més l’abisme entre els portaveus i la gent d’empresa, la de veres. Pensin d’una manera o d’una altra, potser a favor o potser en contra, bona part dels empresaris de la factoria, del taller, de la botiga, de l’obrador, de l’establiment i de l’oficina no se senten còmodes davant les asseveracions dels dirigents patronals, perquè no se senten representats. Vet aquí l’escletxa cada vegada més accentuada. Els moments polítics que estem vivint des de fa mesos no han estat aprofitats per la majoria d’organitzacions empresarials, que han perdut l’oportunitat de sintonitzar amb les bases i recollir el seu estat d’opinió, en tota la seva diversitat. Si totes les associacions, les cambres i els cercles més influents s’haguessin manifestat favorables al dret a decidir l’efecte hauria estat molt contundent. Avui molt pocs discutirien el seu ascendent i la capacitat de representar el mosaic empresarial. Fins i tot haurien recuperat un cert lideratge, que a hores d’ara només es manté pel comensalisme d’alguns mitjans de comunicació que no acaben d’entendre que ja fa temps que les patronals antigues ja no representen l’empresariat modern. Cada vegada més les entitats territorials, com ara la FEGP, fem bona la nostra proximitat amb els polígons, els centres comercials i els negocis a peu de carrer per identificar-se amb els anhels i els renecs de l’empresariat. Isidre Also Secretari general de la FEGP @isidrealso

 

 
Bitàcola


Visita guiada a l'exposició de Josep GuinovartLa Federació Empresarial del Gran Penedès, a proposta dels seus empresaris i directius, ha organitzat una visita al nou Espai Guinovart, l'exposició temporal d'aquest autor que acull la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, a Vilanova i la Geltrú.

20.07.2017

Serveis i avantatges que ofereix la FEGPLa Federació Empresarial del Gran Penedès ha organitzat un cicle de presentacions per explicar els serveis i avantatges que ofereix als socis i de quina manera aquests en poden treure més profit que de cap altra organització. Les sessions han anat a càrrec d'Isidre Also, secretari general de la FEGP.

6.07.2017

Estudi sobre la cultura d'empresaAmb la col·laboració de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), l’Institut d’Intangibles acaba de presentar un primer estudi sobre la cultura d’empresa al Gran Penedès. Aquest observatori és del tot innovador, per la metodologia, per la combinació dels factors analitzats i pel fet que, per primera vegada, una demarcació empresarial es sotmet a una anàlisi de qualitats intangibles.

5.07.2017

Showroom de finançament


S'ha celebrat un showroom de finançament organitzat per la delegació d'ACCIÓ a l'Alt Penedès i el Garraf, conjuntament amb l'ajuntament de Vilafranca i la Federació Empresarial Gran Penedès, on sis experts han explicat diferents instruments financers. Després de les presentacions s'han realitzat reunions individuals entre els experts i els participants.

4.07.2017

Visita a DS SmithLa FEGP, conjuntament amb l'alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, Rosa Maria Esteve, i el regidor de promoció econòmica, Jordi Romeu, ha visitat l'empresa riudebitllenca DS Smith. Ignasi Montfort, director general de la regió Iberia Oriental, i Jaume Romeu, director financer, han estat els amfitrions.

4.07.2017

Cloenda del curs acadèmic de l’Escola de Direcció d’EmpresaLa Cucanya ha estat l'escenari de l'acte de cloenda del curs acadèmic 2016-2017 de l'Escola de Direcció d'Empresa. El programa ha inclòs l’entrega dels diplomes a tots els participants en les diferents sessions monogràfiques, les promocions 11a, 12a i 13a del Programa de Direcció de Pimes (PDP) i el postgrau de Màrqueting Digital, que s’ha impartit de la mà de la Universitat de Vic. Andrea Vilallonga, experta en imatge i comunicació personal, ha ofert la ponència acadèmica sota el títol Mira’t.

29.06.2017

Com prevenir la responsabilitat penal de les empresesArran de successives modificacions legals, els òrgans d’administració de l’empresa han d’impulsar i aprovar un manual de prevenció de delictes. Per tal d'explicar-ne tots els detalls, la seu de la FEPG a Vilafranca del Penedès ha acollit la sessió informativa Com prevenir la responsabilitat penal de les empreses, a càrrec de la consultoria Heptagon Legal.

27.06.2017

Pastisseria La Granja és l'Empresa de l'Any 2017En el decurs de La Nit de l’Empresa, s'han lliurat els Premis FEGP 2017, així com els reconeixements a les empreses associades a la Federació que enguany celebren un aniversari destacat. Pastisseria La Granja ha rebut el duc que l’acredita com a Premi Especial FEGP a l’Empresa de l’Any 2017. L’empresa familiar amb seu a Olèrdola enriqueix encara més el palmarès d’aquest gran premi, després de Vilanova Park (2015) i Cafès Novell (2016).

22.06.2017

La Nit de l’Empresa, la primera Nit de la FEGPFinca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes, ha estat l’escenari de La Nit de l’Empresa, la gala d’entrega dels Premis de la Federació Empresarial del Gran Penedès. El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha estat el convidat principal d’un esdeveniment que ha comptat amb més de sis-cents comensals; entre ells, representants polítics i institucionals del Gran Penedès.

22.06.2017

Els Joves s'ActualitzenDe la mà de la JCI Vilafranca, el col·lectiu Joves d'Empresa ha organitzat una nova sessió del cicle Actualitza't, en la què Daniel Lafuente (Incognos) ha analitzat les variables crítiques que cal tenir en compte per fer viable un negoci, des del punt de vista del consumidor. L'acte s'ha emplaçat a L'escorxador, a Vilafranca del Penedès.

15.06.2017

Jornada de FEGP Advising a SitgesL'edifici Miramar ha acollit una nova sessió del cicle FEGP Advising, el programa en el què empresaris amb expertesa es posen a disposició d'emprenedors per assessorar-los en les seves respectives àrees d'influència. En aquesta trobada el guió ha comptat amb ponències monogràfiques al voltant del màrqueting, l'economia digital i les xarxes socials.

15.06.2017

CaixaBank i la FEGP renoven el marc de col·laboracióLa directora comercial de l’àrea de Barcelona Província de CaixaBank, Cristina González, i el president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Martí Sistané, van rubricar l’acord de col·laboració entre l’entitat bancària i l’organització empresarial. El conveni ve a definir el marc de col·laboració amb el propòsit d’establir amb caràcter institucional relacions de tipus comercial i financer, així com identificar, estudiar i analitzar altres possibilitats d’actuació.

15.06.2017

Rendibilitzar la vigilància de la salut a l'empresaLa FEGP ha organitzat una sessió informativa en la què s'han donat a conèixer les claus per rendibilitzar la vigilància de la salut a les empreses, a través de la correcta implementació d'un pla de vigilància de la salut i el control exhaustiu dels protocols específics. La xerrada, que s'ha emplaçat al Centre Àgora, ha anat a càrrec de Xavier Pladevall, d'Europrevent.

14.06.2017

Visita al Centre Tecnològic de la UPCEn el marc de la programació de la Quinzena de l’Empresa, la FEGP i la UPC han organitzat un recorregut pel Centre Tecnològic del campus de Vilanova i la Geltrú. S'han visitat els equipaments i s'han conegut les activitats que porten a terme els diferents grups de recerca. Frederic Vilà, director del campus, n'ha estat l'amfitrió.

13.06.2017

La primera assemblea general de la FEGPL'edifici de l'Enològica, a Vilafranca del Penedès, ha estat l'escenari de la sessió constitutiva de l'Assemblea General de Socis de la Federació Empresarial del Gran Penedès. A la reunió assembleària s'han aprovat els textos dels estatuts i el reglament de règim intern, així com el pressupost de l'entitat.

12.06.17

Visita a l'empresa Cales de PachsLa visita a les instal·lacions de Cales de Pachs ha estat la primera de les previstes en la programació de la 5a Quinzena de l'Empresa. La companyia amb seu a Pacs del Penedès és una empresa familiar líder a Espanya, tant en qualitat com en desenvolupament de nous productes a base d’òxid càlcic o calç viva i hidròxid càlcic o calç apagada.

08.06.17

La Marató de la FEGP, a la Masia d'en CabanyesLa 6a jornada de presentacions comercials que es feia sota el segell de La Marató ha repetit l'emplaçament d'altres vegades, a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, i ha aplegat una vuitantena de participants, amb més d'una vintena de presentacions comercials. L'acte ha comptat amb el patrocini de Banc Sabadell i la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf. A més, també han col·laborat Gràfiques del Foix. Fonda Neus, Pastisseria La Granja, Mercè Pastissers, Veri i Vilanova Cafès.

07.06.17

Conveni amb l'Escola d'Alta Direcció i Administració, EADAEl saló de la biblioteca del Museu Víctor Balaguer, a la capital del Garraf, ha suposat l'ambientació idònia per a l'acte acadèmic promogut per la FEGP arran de la signatura del conveni de col·laboració amb l'EADA, l'Escola d'Alta Direcció i Administració. Han firmat el document, per part d'EADA, el director general, Miquel Espinosa, i, per part de la FEGP, el president, Martí Sistané.

01.06.17

Ponència magna en un auditori excepcionalÈpoca de canvi o canvi d'època ha estat el títol de la conferència que ha pronunciat Jordi Molina, professor d'EADA, per reblar el to acadèmic de l'acte de signatura del conveni entre EADA i la FEGP. Una cinquantena d'executius han seguit amb el major interès la ponència a la biblioteca del Museu Víctor Balaguer, tot plegat en el marc de la 5 Quinzena de l'Empresa, que promou la Federació Empresarial.

01.06.17

El Fòrum Gran Penedès enceta la 5a Quinzena de l'EmpresaL'esmorzar col·loqui amb Maria Luz Bataller, directora general de la Inspecció del Treball de la Generalitat de Catalunya, ha suposat el primer acte de la 5a Quinzena de l'Empresa. Aquesta vegada el cicle del Fòrum Gran Penedès s'ha instal·lat al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès, amb l'assistència d'uns quaranta-cinc empresaris i directius. El cicle rep el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

01.06.17

El FEGP 7x7' a la Blanca SuburUna bona tanda de presentacions comercials ha precedit l'esmorzar de contactes, tal com s'havia previst en una nova edició del cicle FEGP 7x7', aquesta vegada a l'auditori de l'edifici Miramar, a Sitges. Es tracta d'un programa d'interrelació empresarial en el què 7 empreses disposen de 7 minuts per a presentar els seus productes i serveis. Hi ha col·laborat molt especialment l'Ajuntament de Sitges, a través de Nivell 10.

17.05.17

La FEGP a les Fires de MaigEntre el 12 i el 14 de maig, a la capital de l'Alt Penedès, han tingut lloc les Fires de Maig, el certamen multisectorial que es fa tots els anys, amb arrels medievals. En aquesta edició, la FEGP hi ha participat com a entitat expositora. Aquesta ha estat la primera fira en la què la flamant Federació Empresarial ha tingut un espai propi. Entre divendres i diumenge l'estand ha rebut nombroses visites que es congratulaven pel procés d'integració de l'ADEPG i la UEP.

12.05.17

Reunió al polígon Santa MagdalenaL'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) han organitzat una trobada entre l'alcaldessa, Neus Lloveras, i representants de les empreses ubicades al polígon Santa Magdalena, per debatre sobre l'estat del polígon industrial i les potencialitats que té. La reunió s'ha emplaçat a l'empresa Olivé Rueda. Per part de la FEGP hi eren presents Martí Sistané, president, i Isidre Also, secretari general.

11.05.2017

El PDP ja en porta 13


Ja està en marxa la 13a promoció del Programa de Direcció de Pimes (PDP), el curs més recomanat pels empresaris i directius que ja l’han fet. El programa té una durada de 60 hores, que es reparteixen de manera intensiva. El disseny i la producció del curs van a càrrec de l’Escola de Direcció d’Empresa, el segell formatiu de la FEGP per a empresaris i directius.

10.05.2017

FEGP Advising a Sant Pere de RibesLa Biblioteca Manuel de Pedrolo, a Sant Pere de Ribes, ha acollit una nova jornada d'emprenedoria, organitzada per FEGP Advising. En aquesta ocasió, Xavier Martínez (fiscalitat) i Felipe Laborda (negociació amb proveïdors) han estat els experts que hi han participat.

9.05.2017

Presentació de la 13a edició de l'ÍndexS'acaba de presentar la 13a edició de l'Índex de Competitivitat Territorial, l'estudi anual que realitza la consultoria Actíva Prospect per encàrrec de l'ADEPG; des d'ara portarà el nom d'Índex FEGP. L'estudi rep el suport de CaixaBank i la col·laboració de Diputació de Barcelona, a través de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf.

3.05.2017

Aula preventiva es centra en els llocs de treball més críticsEl Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès, ha acollit els participants d'una nova sessió del cicle Aula Preventiva, promogut per la UEP / FEGP, amb el concurs de la consultoria Acció Preventiva i sota la direcció de Xavier Pladevall. Aquesta vegada l'acte s'ha centrat en els processos preventius i els procediments per garantir la seguretat en llocs de treball considerats com a crítics.

28.04.17

Sessió de treball amb les novetats judicials en matèria laboralNo només les novetats judicials en matèria laboral, també les campanyes de la Inspecció de Treball i el control de la jornada de treball han estat a l'ordre del dia d'una sessió de treball organitzada per la UEP / FEGP, a la delegació del Col·legi Aparelladors amb seu a Vilafranca del Penedès. La producció de l'acte ha anat a càrrec de l'empresa Dekra.

27.04.17

El Fòrum Gran Penedès s'estrena amb Octavi BonoEl primer esmorzar col·loqui del rebatejat Fòrum Gran Penedès ha comptat amb la ponència d'Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, i l'assistència d'una quarantena d'empresaris i directius. L'acte ha tingut lloc al restaurant Marejol i ha rebut el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del mateix restaurant de la platja de Vilanova.

25.04.17

L'espai Telemàtic, nova aula d'informàtica de la FEGPMartí Sistané, per part de la FEGP, i Josep Jané, com a representant de Telemàtic Empreses, han signat un conveni de col·laboració que suposa el patrocini parcial de l'aula informàtica que l'entitat té a la seu de Vilanova i la Geltrú. El conveni de col·laboració ha propiciat la renovació de l'equipament informàtic de l'aula, que des d'ara es denominarà Espai Telemàtic.

25.04.17

Es constitueix la nova Junta Directiva de la FEGPEl Winery Convention Center de Vallformosa, a Vilobí del Penedès, ha aplegat la primera sessió de la Junta Directiva de la nova Federació Empresarial del Gran Penedès. L'equip directiu aplega els membres que formaven part dels òrgans de govern de l'ADEPG i la UEP, després d'iniciat el procés d'integració de totes dues entitats. Així, la Junta Directiva de la FEGP la composen un total de 55 directius.

24.04.17

Els 5 minuts més ben aprofitatsEl col·lectiu Dones d'Empresa (ADEPG) ha obert l'espai del ''Tens 5 minuts!?'' en el què es promou la interrelació empresarial entre directives i emprenedores. Aquesta vegada a l'ADEPG Vilafranca, 5 empreses han disposat de 5 minuts per a presentar els seus productes i serveis. La sessió ha comptat amb la col·laboració de Cafès Novell i J. Rius.

06.04.17

Els presidents de la UEP i l'ADEPG anuncien el procés d'integracióMarti Sistané i Santi Carda, presidents de l'ADEPG i la UEP, han comparegut davant els mitjans de comunicació del Penedès i el Garraf per anunciar l'acord de les respectives assemblees generals de socis en el què s'aprova el procés d'integració de les dues organitzacions empresarials. Successivament, han atès els periodistes en rodes de premsa convocades a la seu de la UEP a Vilafranca del Penedès i a les seus de l'ADEPG al Vendrell i a Vilanova i la Geltrú.

31.03.17

Assemblea General de Socis de l'ADEPGEl CIC Fassina, a Sant Sadurní d'Anoia, ha aplegat la sessió anual de l'Assemblea General de Socis de l'ADEPG, aquesta vegada amb convocatòries ordinària i extraordinària, sota la presidència de Martí Sistané i amb la participació d'una seixantena de representants d'empreses associades. L'Assemblea ha aprovat el procés d'integració amb la Unió Empresarial del Penedès (UEP).

30.03.17

Fòrum ADEPG amb Joan Amorós, president de FERRMEDJoan Amorós, president de l'Associació FERRMED, ha estat el ponent del Fòrum ADEPG, al Centre Àgora de Vilafranca. L'esmorzar col·loqui ha tractat les etapes viscudes i el devenir en relació amb el corredor mediterrani i com influiria en l'economia penedesenca. El cicle mensual compta amb el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

15.03.17

Les Roquetes acull una Sessió StartEnric Ferrer, de Teixits La Rosa, ha estat l'expert que ha participat en la sessió Start, a Les Roquetes, dins del projecte ADEPG Advising. De manera desinteressada, empresaris sèniors col·laboren amb el projecte posant la seva experiència empresarial a disposició dels nous emprenedors i emprenedores de les nostres comarques.

14.03.2017

Trobada anual de Dones d'EmpresaUn centenar d’assistents han compartit taula a la Trobada anual de Dones d’empresa que s'ha celebrat al Restaurant Sant Jordi Ca la Katy, a Sant Martí Sarroca. L'experta en comunicació i llenguatge no verbal, Teresa Baró, ha estat enguany la guardonada amb el premi a la trajectòria que cada any lliura el col·lectiu. La 10a Trobada de Dones d’Empresa ha comptat amb les ponències experiencials de Carmen Mur, sòcia i fundadora de Mur&Martí i també d’Impulsió de Negocis, i Candela Calle, directora gerent de l’Institut Català de la Salut i de l’Institut Català d’Oncologia.

10.03.2017

Sessió Start a Sant Sadurní d'AnoiaNexes, a Sant Sadurní d'Anoia, ha acollit la primera sessió d'enguany de la iniciativa ADEPG Advising. Èric Enguita, empresari d'Art Cava, ha estat el ponent convidat . El projecte ADEPG Advising neix de la col·laboració publico privada, entre Mancomunitat Penedès Garraf i l'Associació d'Empresaris de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, amb l'objectiu de donar suport i formació per l'estímul de la creació d'empresa.

9.03.2017

Es posa en marxa la 12a edició del PDPL'Escola de Direcció d'Empresa ha inaugurat la 12a edició del seu curs insígnia, el Programa de Direcció de Pimes. El PDP és un curs de reciclatge directiu exclusiu de l’ADEPG. Es tracta d’un programa acadèmic, amb segell de la Universitat de Vic, que fa un recorregut panoràmic per les àrees funcionals, operatives i estratègiques de l’empresa. La 13a edició començarà el proper mes de maig.

2.03.2017

El 7x7' es desplaça a Sant SadurníPer primera vegada l’ADEPG 7x7’ s'ha desplaçat a Sant Sadurní d’Anoia. L’ADEPG 7x7’ ja és reconegut com un cicle de presentacions i contactes comercials. Les sessions tenen periodicitat mensual, gairebé sempre amb el pretext d’un esmorzar. A la primera part, 7 dels participants disposaran de 7 minuts cadascun per presentar la seva empresa. Tot seguit, tots els assistents, a peu dret i tot esmorzant, poden saludar-se i intercanviar les seves targetes professionals.

23.02.2017

Es presenta l'Informe de ConjunturaLa consultora Actíva Prospect i l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf han presentat l'Informe ADEPG de Conjuntura Econòmica. L'estudi semestral es publica des de 2005 i analitza les dinàmiques socioeconòmiques i dels sectors empresarials a les tres comarques del Gran Penedès, una per una. La presentació ha anat a càrrec de David Moreno, director de l'estudi, i Anna Cols, economista i vicepresidenta de l'ADEPG.

22.02.2017

25 anys amb PerspectivaL’edifici de l’Enològica, a Vilafranca del Penedès, ha estat l'escenari escollit per presentar el número commemoratiu del 25è aniversari de Perspectiva, la revista insígnia de l’ADEPG. La presentació ha anat a càrrec de Martí Sistané, president de l'ADEPG, i Joan Anton Matas i Xavier Cardona, presidents honoraris de l'associació. L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, l'alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, Maria Rosell, regidors, representants institucionals, empresaris i directius, també han participat en l'acte de celebració.

22.02.2017

Es presenta la nova llei de PatentsLa nova Llei de Patents, que serà vigent a partir del proper 1 d'abril, s'ha presentat a l'ADEPG Vilanova. La llei equipara la normativa espanyola sobre patents a l'àmbit internacional i reforça el sistema espanyol de patents, tot establint un marc legal que prima l'activitat veritablement inventiva i nova, implantant un únic procediment de concessió que beneficiarà la seguretat jurídica dels sol·licitants i millorarà la imatge de la patent espanyola. La ponència ha anat a càrrec de Sonia M. Barriga, advocada de JD Núñez Patentes y Marcas, consultoria de capçalera per als socis de l’ADEPG.

20.02.2017

L’Ajuntament i l’ADEPG visiten l’empresa BulmaL'alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, Rosa Maria Esteve, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Romeu, de la mà de l'ADEPG, han visitat l'empresa Bulma, del grup Tipsa, que alhora pertany a la multinacional Kuriyama. El president del grup industrial, Tom Hanyok, i el director general, Oriol Domingo, han actuar d'amfitrions. L’ADEPG ha estat representada pel secretari general, Isidre Also.

16.02.2017

Ensertia afavorirà la millora en connectivitatLa consultoria Ensertia i l'ADEPG han acordat un conveni de serveis preferents a partir del qual els socis de l'ADEPG tindran accés a una millora qualitativa i un abaratiment de la factura pel que fa a la connectivitat en sistemes de telefonia i internètica, així com en les prestacions de xarxes de comunicació internes i wifi. En l'acte de signatura Martí Sistané ha rubricat el conveni i, per part d'Ensertia, també ho han fet Oriol Melcior i Ricard Fitó.

13.02.17

El gerent de Ports de la Generalitat al Fòrum ADEPGL'esmorzar col·loqui del Fòrum ADEPG ha comptat amb Joan Pere Gómez, gerent de Ports de la Generalitat, com a ponent convidat. Més d'una quarantena de participants s'han aplegat al restaurant Marejol, a Vilanova i la Geltrú, per escoltar i debatre al voltant del port de Vilanova. El Fòrum ADEPG rep el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del restaurant Marejol.

13.02.17

Dones d'Empresa no aturen el rellotgeEl cicle Tens 5 minuts?! encara té molta corda i a cada sessió es compta amb la participació d'un bon nombre d'assistents que aprofiten la trobada per fer nous contactes comercials i presentar les seves empreses. Aquesta vegada a la seu de l'ADEPG a Vilanova i la Geltrú, el col·lectius Dones d'Empresa ha comptat amb la col·laboració de Cafès Novell i J.Rius.

7.02.17

Auren presenta les novetats fiscalsLa consultora Auren, amb ponència de Daniel Viader, ha repassat les novetats fiscals de 2017i les ha explicat als assistents de les dues sessions que s'han organitzat, a les seus de l'ADEPG de Vilanova i la Geltrú i de Vilafranca del Penedès, de manera seguida i durant tot el matí.

7.02.17

Cicle de visites a empreses de Sant Pere de RibesL'ADEPG i l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes comparteixen una agenda de visites a empreses del municipi. En aquestes visites sempre hi participa l'alcaldessa, Abigail Garrido, i el regidor de Promoció Econòmica, Antonio Martín. L'ADEPG està representada pel secretari general, Isidre Also. Aquest dilluns s'han visitat les empreses Enginyeria FQ i Durmi.

6.02.17

Ponència, dinar i col·loqui amb l'economista Oriol AmatL'Hotel Domo, a Vilafranca del Penedès, ha aplegat la ponència de l'economista Oriol Amat, com a preàmbul d'un dinar col·loqui en el què també s'ha comptat amb la participació del professor Joan Massons, que tot just pel matí ha impartir una sessió monogràfica de finances per a pimes, en el marc de l'Escola de Direcció d'Empresa.

1.02.17

3', una oportunitatHotel Dolce Sitges, Codmar, SIA Biosca, Marlex-Human Capital, Clínica Dental del Vinyet i ADEPG han participat en el projecte 3', una oportunitat. En el transcurs del matí, 10 usuaris dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han fet simulacions d'entrevistes de selecció de personal amb els representants de les empreses participants. L'acte s'ha emplaçat a l'ADEPG Vilanova amb l'objectiu de facilitar la inserció sociolaboral a les persones amb risc d'exclusió social.

26.01.2017

Fòrum ADEPG amb Josep Ginesta, secretari general de TreballL'esmorzar col·loqui del cicle del Fòrum ADEPG ha tingut com a ponent Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Prop de quaranta assistents han compartit taula única al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès. L'acte ha rebut la col·laboració de l'Ajuntament i el patrocini de Mútua Penedès.

24.01.17

Acord de col·laboració entre l’ADEPG i l’Escola Superior de Comerç InternacionalCom a preàmbul del Fòrum ADEPG, al Centre Àgora de Vilafranca, s'ha signat un acord de col·laboració entre l'Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF) i l'ADEPG. Es tracta d'afavorir l'estada d'estudiants -en qualitat de becaris- a les empreses del Penedès i el Garraf que tenen activitat internacional. Els signataris han estat Martí Sistané, per part de l'Associació, i Nacho Dualde, gerent de l'Escola.

24.01.17

Conjuntura econòmica i palanques de futur al Penedès NordEl CIC Fassina, a Sant Sadurní d'Anoia, ha acollit un nou acte del Pla Estratègic d'Activitat Econòmica del Penedès Nord. S'ha presentat un informe de conjuntura econòmica, a càrrec de David Moreno, de la consultora Actíva Prospect. A més, ha intervingut el subdirector general de Política Industrial, Jordi Carbonell. La redacció del PEAE del Penedès Nord és responsabilitat del Consorci de Serveis Empresarials (CSE).

20.01.17

Sessió informativa al voltant del control de la jornada laboralAmb ponència de Sílvia Piñol, responsable de l'àrea Laboral de Grup Quatre, una trentena d'assistents s'han aplegat a la seu de l'ADEPG Vilanova per conèixer les actuacions per part de la inspecció de Treball en relació amb el control de la jornada laboral.

20.01.17

Es presenta el 12è Programa de Direcció de Pimes (PDP)La seu vilanovina de l'ADEPG ha aplegat una sessió de presentació de la dotzena edició del Programa de Direcció de Pimes, en el marc de l'Escola de Direcció d'Empresa. El 12è PDP tindrà una durada de 60 hores, que s'impartiran en set jornades, totes elles en dijous, a partir del 2 de febrer i fins al 23 de març, a la mateixa seu de l'Associació.

19.01.17

Visita a l'empresa Casa Boix, a Sant Pere de RiudebitllesDins del programa conjunt de visites a empreses, entre l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles i l'ADEPG, aquesta vegada l'empresa elegida ha estat Casa Boix, dedicada a l'elaboració de productes carnis selectes. Per part de l'Ajuntament, han participat l'alcaldessa, Rosa Maria Esteve, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Romeu; per part de l'ADEPG, el secretari general, Isidre Also. Han estat rebuts pel gerent de l'empresa familiar, Jaume Boix.

19.01.17

Els efectes del Brexit, per Montserrat GuibernauEl Grup d'Opinió de l'ADEPG ha ofert una xerrada col·loqui per tractar les conseqüències del Brexit. A l'ADEPG Vilanova, la sessió ha comptat amb la ponència de Montserrat Guibernau, vilanovina que professa al departament de Sociologia de la Universitat de Cambridge. Una trentena d'assistents han participat en un debat en el què s'ha qüestionat la feblesa de la Unió Europea com a coadjuvant de la sortida de Gran Bretanya.

29.12.16

L'operadora local XTA presenta els serveis de fibra òptica als polígons del GarrafPolígons com el de Santa Magdalena, a Vilanova i la Geltrú, o el de Vilanoveta, a Sant Pere de Ribes, es troben molt a prop d'assolir major competitivitat a partir del servei de connectivitat per fibra òptica. Una de les operadores locals que presenten les seves opcions és Xarxa de Telecomunicacions Alternatives (XTA). Aquests serveis s'han presentat a la seu de l'ADEPG a Vilanova per part de Jordi Bastardas, director de la companyia penedesenca.

12.12.16

ADEPG Advising · Sessió ''Start''Des de la iniciativa ADEPG Advising es va promoure una xerrada d'introducció a l'activitat empresarial, de la mà de la Mancomunitat Penedès Garraf. Enric Ferrer, membre del programa de suport a l'emprenedoria, va ser el ponent davant una vintena llarga d'assistents, a la sala d'actes de l'IMET, a Vilanova i la Geltrú.

1.12.16

Què està passant a l'ADEPG?Es tractava d'explicar quins serveis ofereix l'ADEPG i quins avantatges reben les empreses i professionals associats. Aquesta sessió s'acostuma a fer tots els mesos però aquesta era la primera vegada que es feia a la seu del Vendrell. Com és habitual la presentació va anar a càrrec d'Isidre Also, secretari general de l'entitat.

30.11.16

Conferència sobre el comerç de proximitatTot just en acabar l'acte de signatura de l'acord entre Fem Ribes i l'ADEPG, a la mateixa sala de la biblioteca Manuel de Pedrolo, a Sant Pere de Ribes, el professor Ramon Esteban ha ofert una conferència al voltant del comerç de proximitat i de les noves tendències. L'acte estava organitzat per les dues entitats signatàries del conveni.

25.11.16

Conveni de col·laboració entre l'ADEPG i Fem RibesLa biblioteca Manuel de Pedrolo, a Sant Pere de Ribes, ha estat l'escenari de l'acte de signatura del conveni entre l'ADEPG i l'associació de comerciants Fem Ribes. Xènia Vela, i Martí Sistané han rubricat el text dels acords, amb el testimoni de l'alcaldessa, Abigail Garrido, i la presència de membres de les dues juntes directives.

25.11.16

Jornada estratègica de la mà del Consell Comarcal del GarrafOrganitzat per l'ADEPG i el Consell Comarcal del Garraf, el cicle Estratègies territorials del Garraf s'ha encetat amb una jornada dedicada a l'àmbit de l'envelliment actiu i saludable i dependència. Una quarantena d'assistents s'han trobat a la sala de les voltes de la Masia d'en Cabanyes.

25.11.16

L'ADEPG 7x7' s'estrena a CalafellL'habitual sessió de presentacions i esmorzar de contactes comercials de l'ADEPG s'ha traslladat al Vilarenc Zenit, a Calafell, amb la col·laboració de l'ajuntament baixpenedesenc. Aquesta ha estat la primera vegada que el cicle ADEPG 7x7' trencava l'alternança entre les seus que l'Associació té a Vilafranca i a Vilanova.

23.11.16

El 2n Congrés; una nova fita de Dones d'EmpresaEn divendres i en dissabte, els dies 18 i 19 de novembre, el col·lectiu Dones d'Empresa ha aplegat més d'un centenar de participants al 2n Congrés, que s'ha emplaçat a Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú. L'organització ha comptat amb el suport de l'Institut Català de les Dones i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, així com amb el patrocini de Cultiz Salut Dental, Richmond i Vilamòbil.

18.11.16

Fòrum ADEPG amb Montserrat Vilalta, directora general de ComerçEl restaurant Marejol, a Vilanova i la Geltrú, ha acollit un nou esmorzar col·loqui, en el marc del Fòrum ADEPG. La ponent convidada ha estat la directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Vilalta. L'acte ha rebut el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del Marejol.

16.11.16

Acord de col·laboració entre Comerç del Foix i l’ADEPGAl Molí del Foix, a Santa Margarida i els Monjos, s'ha signat el conveni de col·laboració entre l'associació Comerç del Foix i l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf. L'alcaldessa, Imma Ferret, ha estat la testimoni d'honor. Sergi González, per part de Comerç del Foix, i Martí Sistané, en representació de l'ADEPG, han estat els signataris. També s'ha comptat amb la corroboració de Celso Besolí, president del Consell d'Entitats Empresarials i Professionals del Penedès i el Garraf.

15.11.16

Josep Piqué, al Pòrtic de la FiraLa conjuntura econòmica des d'una perspectiva d'empresa ha estat el títol de la conferència del Pòrtic de la Fira, a càrrec de l'economista vilanoví Josep Piqué Camps, ex ministre d'Afers Exteriors. La cinquena edició del preàmbul de la Fira de Novembre ha tingut com a escenari el saló biblioteca del Museu Víctor Balaguer. El Pòrtic de la Fira està organitzat per l'ADEPG i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

10.11.16

Visita guiada a la Biblioteca Museu Víctor BalaguerAbans de l'acte del Pòrtic de la Fira i sota el segell Llotja Víctor Balaguer, l'ADEPG i l'OAPL Víctor Balaguer han ofert una visita guiada a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, a Vilanova i la Geltrú. La iniciativa forma part d'un projecte conjunt que té el propòsit d'apropar els públics d'empresa al patrimoni artístic i cultural de la ciutat.

10.11.16

Jornada d'orientació a noves iniciatives empresarialsADEPG Advising i la Mancomunitat Penedès Garraf han organitzat una nova matinal adreçada als nous iniciadors d'activitat empresarial, a l'edifici Miramar de Sitges. Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat, i Martí Sistané, president de l'ADEPG han obert l'acte. Míriam Sánchez, directora de l'ADEPG, ha coordinat les ponències dels experts Xavier Martínez, Felipe Laborda, Jon Onandia i Joaquim Carbonell.

10.11.16

Visites d'empresa: Grup RocaEl cicle de visites a empreses promogut per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'ADEPG ha recalat al Grup Roca, del sector de la construcció. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha pogut conèixer de primera mà les singularitats d'aquesta empresa i les tendències del mercat de la promoció de naus i sòl industrial.

8.11.16

Jornada Interprofessional d'Organitzadors d'ActesDe nou la Masia d'en Cabanyes ha estat l'escenari idoni per a una trobada de professionals relacionats amb l'organització d'esdeveniments socials i d'empresa. Prop d'un centenar de participants han compartit un matí de presentacions comercials i d'interrelació. L'acte ha comptat amb el patrocini de Banc Sabadell i la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf.

28.10.16

Què està passant a l'ADEPG?El secretari general de l'ADEPG, Isidre Also, ha explicat els serveis i avantatges que ofereix l'entitat a les empreses i professionals associats. Aquesta vegada la sessió de portes obertes de l'ADEPG ha tingut lloc a la seu de Vilafranca i han assistit empreses interessades en pertànyer a la primera organització empresarial del Penedès i el Garraf.

27.10.16

Sessió ''Start'' · Xerrada d'introducció a l'activitat empresarialLa iniciativa ADEPG Advising porta l'esperit emprenedor i la cultura del risc als nous iniciadors d'activitat. Francesc Güell, col·laborador del programa, ha estat el ponent d'una sessió 'Start', en la què s'exposen els requeriments personals i els condicionants d'obrir un negoci. La ponència ha tingut lloc a Nexes, Sant Sadurní d'Anoia, de la mà de la Mancomunitat Penedès Garraf.

27.10.16

Les directrius de la FP al Fòrum ADEPGMelchor Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, ha estat el ponent convidat en l'esmorzar col·loqui del Fòrum ADEPG. La sessió ha tingut lloc al Centre Àgora de Vilafranca del Penedès, amb el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració de l'Ajuntament de la capital altpenedesenca. L'acte ha aplegat empresaris i representants de centre docents.

18.10.16

Digitalitzar-se o morirLa biblioteca municipal de Santa Margarida i els Monjos ha aplegat la jornada ''Digitalitzar-se o morir'', organitzada per ADEPG i Fepime, amb la col·laboració de l’ajuntament altpenedesenc. El programa ha comptat amb la participació de ponents representants d’empreses que estan desenvolupant solucions, productes i serveis relacionats amb el tsunami digital.

14.10.2016

Postgrau en Màrqueting Digital12 alumnes composen el grup del primer postgrau en Màrqueting Digital i Social Media que s'imparteix al Gran Penedès. El postgrau és una producció de l’Escola de Direcció d’Empresa, amb continguts, professorat i segell acadèmic de la Universitat de Vic. Fins el 9 de juny de 2017, el curs s’impartirà a Vilanova i la Geltrú, a la seu de l’ADEPG, tots els divendres, per les tardes, i un o dos dissabtes al mes, pels matins.

7.10.2016

Reunió al Consell Comarcal de l’Alt PenedèsSusanna Mérida, consellera de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va rebre dimecres passat una delegació de l’ADEPG. L’Associació estava representada per Martí Sistané, president, Conxi Martínez, vicepresidenta, i Sílvia Doménech, membre de Junta Directiva.

5.10.2016

ADEPG Advising Sant Pere de RibesLa Biblioteca Manuel de Pedrolo, a Sant Pere de Ribes, ha acollit una nova jornada d'orientació a noves iniciatives empresarials. La sessió ha estat organitzada per Mancomunitat Penedès Garraf i l'ADEPG, a través del programa ADEPG Advising. Les professionals Marisol Garcia i Ana Sansón han explicat la seva expertesa en xarxes socials i màrqueting, respectivament, als assistents.

3.10.2016

ADEPG Advising a Sant Sadurní d'AnoiaDe la mà de Mancomunitat Penedès Garraf, l'ADEPG ha organitzat una nova jornada d'orientació a noves iniciatives empresarials. En aquesta ocasió, els experts de l'ADEPG Advising han exposat les novetats en fiscalitat, comunicació, internet i innovació. L'escenari escollit ha estat el CIC La Fassina, a Sant Sadurní d'Anoia. L'acte ha comptat amb la col·laboració de Nexes, el centre de suport a l'empresa de la capital del cava.

29.09.2016

El Gran Penedès compta amb 23 cònsolsEls membres de la Xarxa Consular de l'ADEPG s'han reunit al Molí de Mar, a Vilanova i la Geltrú. El pretext de la trobada ha estat la projecció dels diferents consulats, els òrgans representatius de l'ADEPG en cadascun dels municipis de la demarcació granpenedesenca. Actualment, ja són 23 els municipis que compten amb un representant consular de la primera organització empresarial del Penedès i el Garraf.

28.09.2016

L’alcalde de Sitges rep una delegació de l’ADEPGMiquel Forns, alcalde de Sitges, ha rebut la visita de l’ADEPG. El president, Martí Sistané, ha acudit acompanyat de Joan Anton Matas, president honorari; Conxi Martínez, vicepresidenta; Vinyet Torner, cònsol a Sitges; Xavier Cisa, membre de Junta Directiva, i Isidre Also, secretari general.

27.09.2016

Hohner Automáticos, protagonista de l’Esmorzar d’InnovacióA proposta d'ACCIÓ i amb la participació de NODE Garraf, s'ha celebrat el primer Esmorzar d'Innovació al Garraf. L’empresa gironina Hohner Automàticos s'ha exposat com a model d’innovació. L'acte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’ADEPG.

27.09.2016

 amb el patrocini de: