FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La guardiola

guardiolaAquest dies hem sentit a parlar amb més freqüència de la "guardiola de les pensions". Així és com, de manera col·loquial, s'anomena el Fons de Reserva de la Seguretat Social. Es tracta d'un fons sobirà d'inversió creat pel Govern d'Espanya l'any 2000 a fi de garantir el sistema públic de la Seguretat Social. Els catalans hem aportat a la guardiola de les pensions un 29% del total del fons de reserva acumulat fins el 2011 (més de 20.000 milions d’euros), quan Catalunya representa el 16% de la població de tot l'estat espanyol. Val a dir que la Seguretat Social, malgrat que l'ocupació està en el seu nivell més alt dels últims set anys i l'economia creix a bon ritme, acumula dèficit des de l'any 2011, donat que les cotitzacions socials no cobreixen les despeses. Les causes principals es troben en la precarietat de l'ocupació, els sous baixos (si són baixos també ho són les cotitzacions) i les bonificacions de les cotitzacions socials, que han reduït dràsticament els ingressos de la Seguretat Social, trobant-nos que recapta menys en aquests anys en què es crea ocupació que en els què se'n destruïa. Quan jo era petit a casa teníem el costum de fer guardiola durant tot l'any. Quan arribava la nit de Reis deixaven, juntament amb les sabates, la guardiola amb els estalvis. Pel matí, entre els pertinents regals, s'escampaven els trossos de la guardiola trencada amb una de nova per tornar a omplir i, en el lloc on hi havien estat les monedes estalviades, hi havia un grapat de llaminadures. Veient que no es prenen mesures eficients per solucionar els problemes del nostre sistema de pensions, com són el de sostenibilitat financera i la reducció de la pensió mitjana durant les pròximes dècades -segons els experts, podria arribar al 30-35%- aquest any he demanat als reis d'orient que, quan em toqui cobrar la pensió, el govern de torn no em pagui amb un grapat de caramels. Martí Sistané President FEGP

 

 
Bitàcola


Es presenta la programació de l’EDELa programació 2018 de l’Escola de Direcció d’Empresa ha tingut una classe inaugural. Els embats de l’economia digital en els negocis ha estat una ponència de Laia Morales, sòcia directora de Barna Consulting Group i experta en màrqueting i gestió digitals. S'ha inclòs en l’acte de presentació de la programació de l’EDE, al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès.

11.01.2018

Sopar col·loqui amb Anton CostasEl Grup d'Estudis Econòmics de la FEGP, el GREC, ha iniciat un nou cicle de sopars col·loqui amb el professor Antón Costas, com a ponent convidat. Sota el títol Perspectives econòmiques pel 2018. Llums i ombres, el sopar col·loqui, que ha tingut lloc al Restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, ha aplegat una trentena d'empresaris del Penedès Garraf que han tingut l'oportunitat d'intercanviar neguits, impressions i expectatives amb el prestigiós economista.

19.12.2017

La FEGP i l'AICAT Garraf treballen per la projecció econòmicaMartí Sistané, president de la Federació d'Empresaris del Gran Penedès, i Pau Pascual, president de l'Associació d'Agents Immobiliaris AICAT Garraf, acaben de rubricar l'acord de col·laboració entre ambdues entitats. FEGP i AICAT Garraf es proposen treballar de la mà en la projecció econòmica i social de l'entorn local i comarcal, la producció d’actuacions conjuntes, així com la compartició d'avantatges en benefici dels seus respectius afiliats i afavorir les seves iniciatives.

19.12.2017

El nou marc de compliment · ComplianceLa FEGP i les assessories GAG Vilanova, Garraf Assessors, Cegecop, GGF · Grup de Gestió Fiscal i Grup Quatre han organitzat una sessió informativa on s'ha explicat el nou marc de compliment Compliance. Les ponències han anat a càrrec de Javier García, advocat i expert en compliance, i Albert Salvador, secretari general de la World Compliance Association. La sessió informativa ha tingut lloc a l'IMET, a Vilanova i la Geltú.

30.11.17

Esmorzar d’Innovació amb IDIADAIDIADA ha estat el model casuístic del darrer Esmorzar d’Innovació, que organitza l’agència catalana ACCIÓ de la mà de la FEGP. La trobada s'ha desenvolupat al Molí de Mar, a Vilanova i la Geltrú, i ha comptat amb la ponència de José Manuel Barrios, cap d’Innovació d’IDIADA.

28.11.17

El port de Vilanova es debatEl Grup d’Opinió de la FEGP ha organitzat una sessió centrada en el port de Vilanova. Han intervingut els representants de les principals unitats d’actuació que comparteixen el mosaic portuari. També s’ha abordat la gestió i la governança del port. Tòfol Tobal ha estat l'autor de la ponència marc.

27.11.17

Com exercir el lideratge preventiuAcció Preventiva ha organitzat una sessió tècnica amb el títol Com exercir el lideratge preventiu per assegurar la consecució de resultats. La ponència, que ha tingut lloc a la seu vilafranquina de la FEGP, ha anat a càrrec de Xavier Pladevall i Joan Vicenç Duran.

23.11.2017

Jornada d'interrelació comercial a CalafellL’equipament municipal de Vilarenc Zenit, a Calafell, ha tornat a acollir una sessió d'interrelació comercial. A la primera part, s'han presentat les empreses Addcoor Solutions, CYP Assessors, Espai Coaching, Gemma Traductora, Ignifugacions del Garraf, INW Comunicacions, Meijide Comunicació, Ringana · So Fresh i Social Mirror. Tot seguit, tots els assistents han tingut la possibilitat d’establir nous contactes comercials.

22.11.2017

Alternatives de finançamentLa FEGP i LoanBook Capital han organitzat una sessió informativa en la què s'han exposat quatre línies alternatives de finançament i en la què els assistents han tingut l’oportunitat d’entrevistar-se, individualment, amb els ponents per tal de fer consultes d’interès propi. S'ha comptat amb representants de l’Institut Català de Finances, Bravo Capital, LoanBook Capital i Cercle Local d’Inversors (NODE Garraf).

15.11.17

La Factoria de la FiraA la Factoria de la Fira s'han pogut conèixer productes fabricats per algunes de les principals indústries del Garraf: AKO, Bastan Tecnologies, Canopack, CIE C. Vilanova, Garraf Maquinària, Mahle, Monocrom, Persianes Garraf, Prysmian, Serradora Campamà, Sorbcontrol i Venca. Promoguda i realitzada per la FEGP, la iniciativa ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

10.11.17

Germà Bel obre el Pòrtic de la Fira de NovembreL’economista i polític Germà Bel ha estat el ponent de l’edició 2017 del Pòrtic de la Fira, acte organitzat per la FEGP i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Els anteriors Pòrtics de la Fira van tenir com a ponents Joaquim Gay de Montellà, Josep Oliver Alonso, Antón Costas, Jordi Gual i Josep Piqué Camps.

9.11.17

FEGP Advising a SitgesL'Edifici Miramar, a Sitges, ha acollit una nova sessió del FEGP Advising. En aquesta ocasió, els emprenedors han pogut escoltar les màster class de Xavier Martínez (Fiscalitat), Laura Lupón (Com vendre més) i Marisol García (Xarxes socials). La trobada ha estat conduïda per Eva Gallego, responsable de comunicació de la FEGP. A més, ha comptat amb la participació de Conxi Martínez, vicepresidenta, en l'obertura.

9.11.17

Èxit en el 3r Congrés de Dones d'EmpresaDones d'Empresa, col·lectiu vinculat a la FEGP, ha aplegat un centenar i mig d'empresàries i directives en el seu 3r Congrés. La convenció, que ha tingut lloc a l'auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú, ha reunit una trentena de ponències, a càrrec d’expertes en diferents àrees operatives i estratègiques de l’empresa.

20.10.2017

La FEGP a la Fira de Santa TeresaEls dies 13, 14 i 15 d’octubre, de divendres a diumenge, el centre urbà del Vendrell ha acollit la tradicional Fira de Santa Teresa, el certamen multisectorial del Baix Penedès. La Federació Empresarial del Gran Penedès s'ha presentat a l’empresariat i la ciutadania baixpenedesenca des de l’estand ubicat a la mateixa fira, davant el centre cívic de L’Estació.

13.10.2017

Estudi sobre les ordenances fiscals al Gran PenedèsLa Síndica d'Empresa de la FEGP, Maria Batet, ha presentat un informe en el què es comparen les ordenances fiscals de diferents municipis del Penedès i el Garraf. En concret s’han tingut en compte aquelles taxes i bonificacions que afecten l’activitat empresarial, com també el controvertit Impost sobre Béns Immobles (IBI). L'estudi ha estat realitzat per Joan Rovira de l’assessoria Qualitat i Gestió, qui l'ha presentat al costat de la síndica.

09.10.2017

Dinar de treball amb la directora general d’Indústria, Àngels ChaconCoincidint amb la convenció Àgora Pimes, s'ha celebrat un dinar col·loqui amb Àngels Chacon, la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya. La Torre del Gall, a Sant Cugat Sesgarrigues, ha estat l'emplaçament que ha acollit la trentena de participants.

4.10.2017

Àgora Pimes, la convenció de la micro, petita i mitjana empresaEl Centre Àgora de Vilafranca del Penedès ha aplegat la 4a Convenció de la Micro, Petita i Mitjana Empresa del Gran Penedès, expressament pensada per a empresaris i directius. En el transcurs del matí s'han debatut les noves tendències en l’àrea de Recursos Humans, en l’àrea de Màrqueting i en els processos de Digitalització de l’empresa.

4.10.2017

L'Advising visita Les RoquetesLa Biblioteca Josep Pla, de Les Roquetes, a Sant Pere de Ribes, ha estat l'escenari d'una nova sessió del projecte FEGP Advising. En aquesta ocasió, les ponències s'han enfocat en les àrees temàtiques de tècniques de venda i promoció i imatge a càrrec de Jordi González i Jordi Corella, respectivament. Conxi Martínez, vicepresidenta de la FEGP, ha intervingut en l'obertura.

2.10.2017

Sopar de benvinguda a nous socis de la FEGPEs tractava d'un acte d’interrelació per a les empreses i professionals recentment associats a la FEGP. S'han aplegat al restaurant Tartàric, a Vilafranca del Penedès, amb l'assistència del president de la Federació, Martí Sistané.

28.09.17

Inici del 14è Programa de Direcció de Pimes


A la FEGP Vilanova, ha començat la 14a edició del Programa de Direcció de Pimes, el curs insígnia de l'Escola de Direcció de Pimes. Durant 60 hores, repartides en 7 dijous, els participants seguiran un pla acadèmic que combina classes teòriques, casuístiques, ponències d'experts i visites a empreses.

28.09.17

Jornades d'Orientació i Suport a l'EmprenedoriaAquest dijous s'ha reiniciat el cicle de jornades d'orientació i suport a l'emprenedoria, que promou la Mancomunitat Penedès Garraf, sota la realització de la FEGP Advising. La represa ha tingut com a escenari el CIC Fassina, a Sant Sadurní d'Anoia, amb prop d'una trentena d'assistents.

28.09.17

Dubtes i incerteses per a l'empresa en els moments polítics actualsSanti Vila, conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha estat el ponent d'un dinar col·loqui organitzat per la FEGP i el PDeCAT, al restaurant El Cigró d'Or, a Vilafranca del Penedès, amb una cinquantena de comensals.

27.09.17

Dones d'Empresa donen corda als 5 minutsEl Tens 5 minuts!? ja és gairebé un clàssic i les sessions mensuals continuen aplegant un bon nombre d'empresàries i directives. Aquesta vegada s'ha estrenat emplaçament de convocatòria, a la seu de la FEGP al Vendrell. Com sempre, amb el patrocini de Cafès Novell i Forns J. Rius.

26.09.17

Davant la redacció de les ordenances fiscals 2018A proposta de la FEGP, els ajuntaments de Vilafranca del Penedès i Sitges han volgut compartir els criteris i les intencions amb les què es proposaran les ordenances fiscals pel 2018. A les reunions han assistit els cònsols de la Federació, Xavier Montserrat i Vinyet Torner, i els representants de Qualitat i Gestió, que fan seguiment de les ordenances per encàrrec de la Síndica d'Empresa.

26.09.17

Dinar col·loqui amb la directora general de ComerçMuntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, ha estat la ponent convidada en un dinar col·loqui proposat per l'associació Comerç del Foix i la FEGP. L'acte ha tingut lloc al restaurant Arrels, a Santa Margarida i els Monjos, amb assistència de l'alcaldessa, Imma Ferret, i els presidents de les entitats amfitriones.

22.09.17

1a Trobada d’Entitats del Comerç del Gran PenedèsComerç del Foix i la FEGP havien preparat aquesta trobada amb moltes intencions i el resultat ha estat el que s'esperava. El Molí del Foix, a Santa Margarida i els Monjos, a aplegat representants municipals i d'associacions de comerciants del Penedès i el Garraf. Durant tot el matí s'han exposat els respectius models associatius i s'han compartit experiències.

22.09.17

Esmorzar col·loqui amb Assumpta Farran, directora de l'Institut Català d'EnergiaEl Fòrum Gran Penedès ha tornat a les agendes com una cita mensual amb format d'esmorzar col·loqui. En aquest primer acte de la represa, la ponent ha estat Assumpta Farran, directora de l'Institut Català d'Energia. L'acte ha tingut lloc al restaurant Marejol, a Vilanova i la Geltrú, amb patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del mateix restaurant.

21.09.17

Informe FEGP de Conjuntura Econòmica 1s2017A càrrec de David Moreno, de la consultora Actíva Prospect, s'ha presentat l'informe semestral de Conjuntura Econòmica, per iniciativa de la FEGP. S'han fet tres sessions successives, a Vilanova i la Geltrú, al Vendrell i a Vilafranca del Penedès, amb bona assistència d'empresaris, mitjans de comunicació i representants polítics i institucionals.

13.09.17

Open Innovation ForumLa FEGP Vilafranca ha estat escenari d'una sessió informativa al voltant de l'Open Innovation Forum, programat per finals d'octubre a la Fira de Barcelona. La sessió ha estat promoguda per la UPC i s'ha adreçat a directius d'empreses amb vocació innovadora.

7.09.17

Visita guiada a l'exposició de Josep GuinovartLa Federació Empresarial del Gran Penedès, a proposta dels seus empresaris i directius, ha organitzat una visita al nou Espai Guinovart, l'exposició temporal d'aquest autor que acull la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, a Vilanova i la Geltrú.

20.07.2017

Serveis i avantatges que ofereix la FEGPLa Federació Empresarial del Gran Penedès ha organitzat un cicle de presentacions per explicar els serveis i avantatges que ofereix als socis i de quina manera aquests en poden treure més profit que de cap altra organització. Les sessions han anat a càrrec d'Isidre Also, secretari general de la FEGP.

6.07.2017

Estudi sobre la cultura d'empresaAmb la col·laboració de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), l’Institut d’Intangibles acaba de presentar un primer estudi sobre la cultura d’empresa al Gran Penedès. Aquest observatori és del tot innovador, per la metodologia, per la combinació dels factors analitzats i pel fet que, per primera vegada, una demarcació empresarial es sotmet a una anàlisi de qualitats intangibles.

5.07.2017

Showroom de finançament


S'ha celebrat un showroom de finançament organitzat per la delegació d'ACCIÓ a l'Alt Penedès i el Garraf, conjuntament amb l'ajuntament de Vilafranca i la Federació Empresarial Gran Penedès, on sis experts han explicat diferents instruments financers. Després de les presentacions s'han realitzat reunions individuals entre els experts i els participants.

4.07.2017

Visita a DS SmithLa FEGP, conjuntament amb l'alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, Rosa Maria Esteve, i el regidor de promoció econòmica, Jordi Romeu, ha visitat l'empresa riudebitllenca DS Smith. Ignasi Montfort, director general de la regió Iberia Oriental, i Jaume Romeu, director financer, han estat els amfitrions.

4.07.2017

Cloenda del curs acadèmic de l’Escola de Direcció d’EmpresaLa Cucanya ha estat l'escenari de l'acte de cloenda del curs acadèmic 2016-2017 de l'Escola de Direcció d'Empresa. El programa ha inclòs l’entrega dels diplomes a tots els participants en les diferents sessions monogràfiques, les promocions 11a, 12a i 13a del Programa de Direcció de Pimes (PDP) i el postgrau de Màrqueting Digital, que s’ha impartit de la mà de la Universitat de Vic. Andrea Vilallonga, experta en imatge i comunicació personal, ha ofert la ponència acadèmica sota el títol Mira’t.

29.06.2017

Com prevenir la responsabilitat penal de les empresesArran de successives modificacions legals, els òrgans d’administració de l’empresa han d’impulsar i aprovar un manual de prevenció de delictes. Per tal d'explicar-ne tots els detalls, la seu de la FEPG a Vilafranca del Penedès ha acollit la sessió informativa Com prevenir la responsabilitat penal de les empreses, a càrrec de la consultoria Heptagon Legal.

27.06.2017

Pastisseria La Granja és l'Empresa de l'Any 2017En el decurs de La Nit de l’Empresa, s'han lliurat els Premis FEGP 2017, així com els reconeixements a les empreses associades a la Federació que enguany celebren un aniversari destacat. Pastisseria La Granja ha rebut el duc que l’acredita com a Premi Especial FEGP a l’Empresa de l’Any 2017. L’empresa familiar amb seu a Olèrdola enriqueix encara més el palmarès d’aquest gran premi, després de Vilanova Park (2015) i Cafès Novell (2016).

22.06.2017

La Nit de l’Empresa, la primera Nit de la FEGPFinca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes, ha estat l’escenari de La Nit de l’Empresa, la gala d’entrega dels Premis de la Federació Empresarial del Gran Penedès. El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha estat el convidat principal d’un esdeveniment que ha comptat amb més de sis-cents comensals; entre ells, representants polítics i institucionals del Gran Penedès.

22.06.2017

Els Joves s'ActualitzenDe la mà de la JCI Vilafranca, el col·lectiu Joves d'Empresa ha organitzat una nova sessió del cicle Actualitza't, en la què Daniel Lafuente (Incognos) ha analitzat les variables crítiques que cal tenir en compte per fer viable un negoci, des del punt de vista del consumidor. L'acte s'ha emplaçat a L'escorxador, a Vilafranca del Penedès.

15.06.2017

Jornada de FEGP Advising a SitgesL'edifici Miramar ha acollit una nova sessió del cicle FEGP Advising, el programa en el què empresaris amb expertesa es posen a disposició d'emprenedors per assessorar-los en les seves respectives àrees d'influència. En aquesta trobada el guió ha comptat amb ponències monogràfiques al voltant del màrqueting, l'economia digital i les xarxes socials.

15.06.2017

CaixaBank i la FEGP renoven el marc de col·laboracióLa directora comercial de l’àrea de Barcelona Província de CaixaBank, Cristina González, i el president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Martí Sistané, van rubricar l’acord de col·laboració entre l’entitat bancària i l’organització empresarial. El conveni ve a definir el marc de col·laboració amb el propòsit d’establir amb caràcter institucional relacions de tipus comercial i financer, així com identificar, estudiar i analitzar altres possibilitats d’actuació.

15.06.2017

Rendibilitzar la vigilància de la salut a l'empresaLa FEGP ha organitzat una sessió informativa en la què s'han donat a conèixer les claus per rendibilitzar la vigilància de la salut a les empreses, a través de la correcta implementació d'un pla de vigilància de la salut i el control exhaustiu dels protocols específics. La xerrada, que s'ha emplaçat al Centre Àgora, ha anat a càrrec de Xavier Pladevall, d'Europrevent.

14.06.2017

Visita al Centre Tecnològic de la UPCEn el marc de la programació de la Quinzena de l’Empresa, la FEGP i la UPC han organitzat un recorregut pel Centre Tecnològic del campus de Vilanova i la Geltrú. S'han visitat els equipaments i s'han conegut les activitats que porten a terme els diferents grups de recerca. Frederic Vilà, director del campus, n'ha estat l'amfitrió.

13.06.2017

La primera assemblea general de la FEGPL'edifici de l'Enològica, a Vilafranca del Penedès, ha estat l'escenari de la sessió constitutiva de l'Assemblea General de Socis de la Federació Empresarial del Gran Penedès. A la reunió assembleària s'han aprovat els textos dels estatuts i el reglament de règim intern, així com el pressupost de l'entitat.

12.06.17

Visita a l'empresa Cales de PachsLa visita a les instal·lacions de Cales de Pachs ha estat la primera de les previstes en la programació de la 5a Quinzena de l'Empresa. La companyia amb seu a Pacs del Penedès és una empresa familiar líder a Espanya, tant en qualitat com en desenvolupament de nous productes a base d’òxid càlcic o calç viva i hidròxid càlcic o calç apagada.

08.06.17

La Marató de la FEGP, a la Masia d'en CabanyesLa 6a jornada de presentacions comercials que es feia sota el segell de La Marató ha repetit l'emplaçament d'altres vegades, a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, i ha aplegat una vuitantena de participants, amb més d'una vintena de presentacions comercials. L'acte ha comptat amb el patrocini de Banc Sabadell i la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf. A més, també han col·laborat Gràfiques del Foix. Fonda Neus, Pastisseria La Granja, Mercè Pastissers, Veri i Vilanova Cafès.

07.06.17

Conveni amb l'Escola d'Alta Direcció i Administració, EADAEl saló de la biblioteca del Museu Víctor Balaguer, a la capital del Garraf, ha suposat l'ambientació idònia per a l'acte acadèmic promogut per la FEGP arran de la signatura del conveni de col·laboració amb l'EADA, l'Escola d'Alta Direcció i Administració. Han firmat el document, per part d'EADA, el director general, Miquel Espinosa, i, per part de la FEGP, el president, Martí Sistané.

01.06.17

Ponència magna en un auditori excepcionalÈpoca de canvi o canvi d'època ha estat el títol de la conferència que ha pronunciat Jordi Molina, professor d'EADA, per reblar el to acadèmic de l'acte de signatura del conveni entre EADA i la FEGP. Una cinquantena d'executius han seguit amb el major interès la ponència a la biblioteca del Museu Víctor Balaguer, tot plegat en el marc de la 5 Quinzena de l'Empresa, que promou la Federació Empresarial.

01.06.17

El Fòrum Gran Penedès enceta la 5a Quinzena de l'EmpresaL'esmorzar col·loqui amb Maria Luz Bataller, directora general de la Inspecció del Treball de la Generalitat de Catalunya, ha suposat el primer acte de la 5a Quinzena de l'Empresa. Aquesta vegada el cicle del Fòrum Gran Penedès s'ha instal·lat al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès, amb l'assistència d'uns quaranta-cinc empresaris i directius. El cicle rep el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

01.06.17

El FEGP 7x7' a la Blanca SuburUna bona tanda de presentacions comercials ha precedit l'esmorzar de contactes, tal com s'havia previst en una nova edició del cicle FEGP 7x7', aquesta vegada a l'auditori de l'edifici Miramar, a Sitges. Es tracta d'un programa d'interrelació empresarial en el què 7 empreses disposen de 7 minuts per a presentar els seus productes i serveis. Hi ha col·laborat molt especialment l'Ajuntament de Sitges, a través de Nivell 10.

17.05.17

La FEGP a les Fires de MaigEntre el 12 i el 14 de maig, a la capital de l'Alt Penedès, han tingut lloc les Fires de Maig, el certamen multisectorial que es fa tots els anys, amb arrels medievals. En aquesta edició, la FEGP hi ha participat com a entitat expositora. Aquesta ha estat la primera fira en la què la flamant Federació Empresarial ha tingut un espai propi. Entre divendres i diumenge l'estand ha rebut nombroses visites que es congratulaven pel procés d'integració de l'ADEPG i la UEP.

12.05.17

Reunió al polígon Santa MagdalenaL'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) han organitzat una trobada entre l'alcaldessa, Neus Lloveras, i representants de les empreses ubicades al polígon Santa Magdalena, per debatre sobre l'estat del polígon industrial i les potencialitats que té. La reunió s'ha emplaçat a l'empresa Olivé Rueda. Per part de la FEGP hi eren presents Martí Sistané, president, i Isidre Also, secretari general.

11.05.2017

El PDP ja en porta 13


Ja està en marxa la 13a promoció del Programa de Direcció de Pimes (PDP), el curs més recomanat pels empresaris i directius que ja l’han fet. El programa té una durada de 60 hores, que es reparteixen de manera intensiva. El disseny i la producció del curs van a càrrec de l’Escola de Direcció d’Empresa, el segell formatiu de la FEGP per a empresaris i directius.

10.05.2017

FEGP Advising a Sant Pere de RibesLa Biblioteca Manuel de Pedrolo, a Sant Pere de Ribes, ha acollit una nova jornada d'emprenedoria, organitzada per FEGP Advising. En aquesta ocasió, Xavier Martínez (fiscalitat) i Felipe Laborda (negociació amb proveïdors) han estat els experts que hi han participat.

9.05.2017

Presentació de la 13a edició de l'ÍndexS'acaba de presentar la 13a edició de l'Índex de Competitivitat Territorial, l'estudi anual que realitza la consultoria Actíva Prospect per encàrrec de l'ADEPG; des d'ara portarà el nom d'Índex FEGP. L'estudi rep el suport de CaixaBank i la col·laboració de Diputació de Barcelona, a través de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf.

3.05.2017

Aula preventiva es centra en els llocs de treball més críticsEl Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès, ha acollit els participants d'una nova sessió del cicle Aula Preventiva, promogut per la UEP / FEGP, amb el concurs de la consultoria Acció Preventiva i sota la direcció de Xavier Pladevall. Aquesta vegada l'acte s'ha centrat en els processos preventius i els procediments per garantir la seguretat en llocs de treball considerats com a crítics.

28.04.17

Sessió de treball amb les novetats judicials en matèria laboralNo només les novetats judicials en matèria laboral, també les campanyes de la Inspecció de Treball i el control de la jornada de treball han estat a l'ordre del dia d'una sessió de treball organitzada per la UEP / FEGP, a la delegació del Col·legi Aparelladors amb seu a Vilafranca del Penedès. La producció de l'acte ha anat a càrrec de l'empresa Dekra.

27.04.17

El Fòrum Gran Penedès s'estrena amb Octavi BonoEl primer esmorzar col·loqui del rebatejat Fòrum Gran Penedès ha comptat amb la ponència d'Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, i l'assistència d'una quarantena d'empresaris i directius. L'acte ha tingut lloc al restaurant Marejol i ha rebut el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del mateix restaurant de la platja de Vilanova.

25.04.17

L'espai Telemàtic, nova aula d'informàtica de la FEGPMartí Sistané, per part de la FEGP, i Josep Jané, com a representant de Telemàtic Empreses, han signat un conveni de col·laboració que suposa el patrocini parcial de l'aula informàtica que l'entitat té a la seu de Vilanova i la Geltrú. El conveni de col·laboració ha propiciat la renovació de l'equipament informàtic de l'aula, que des d'ara es denominarà Espai Telemàtic.

25.04.17

Es constitueix la nova Junta Directiva de la FEGPEl Winery Convention Center de Vallformosa, a Vilobí del Penedès, ha aplegat la primera sessió de la Junta Directiva de la nova Federació Empresarial del Gran Penedès. L'equip directiu aplega els membres que formaven part dels òrgans de govern de l'ADEPG i la UEP, després d'iniciat el procés d'integració de totes dues entitats. Així, la Junta Directiva de la FEGP la composen un total de 55 directius.

24.04.17

Els 5 minuts més ben aprofitatsEl col·lectiu Dones d'Empresa (ADEPG) ha obert l'espai del ''Tens 5 minuts!?'' en el què es promou la interrelació empresarial entre directives i emprenedores. Aquesta vegada a l'ADEPG Vilafranca, 5 empreses han disposat de 5 minuts per a presentar els seus productes i serveis. La sessió ha comptat amb la col·laboració de Cafès Novell i J. Rius.

06.04.17

Els presidents de la UEP i l'ADEPG anuncien el procés d'integracióMarti Sistané i Santi Carda, presidents de l'ADEPG i la UEP, han comparegut davant els mitjans de comunicació del Penedès i el Garraf per anunciar l'acord de les respectives assemblees generals de socis en el què s'aprova el procés d'integració de les dues organitzacions empresarials. Successivament, han atès els periodistes en rodes de premsa convocades a la seu de la UEP a Vilafranca del Penedès i a les seus de l'ADEPG al Vendrell i a Vilanova i la Geltrú.

31.03.17

Assemblea General de Socis de l'ADEPGEl CIC Fassina, a Sant Sadurní d'Anoia, ha aplegat la sessió anual de l'Assemblea General de Socis de l'ADEPG, aquesta vegada amb convocatòries ordinària i extraordinària, sota la presidència de Martí Sistané i amb la participació d'una seixantena de representants d'empreses associades. L'Assemblea ha aprovat el procés d'integració amb la Unió Empresarial del Penedès (UEP).

30.03.17

Fòrum ADEPG amb Joan Amorós, president de FERRMEDJoan Amorós, president de l'Associació FERRMED, ha estat el ponent del Fòrum ADEPG, al Centre Àgora de Vilafranca. L'esmorzar col·loqui ha tractat les etapes viscudes i el devenir en relació amb el corredor mediterrani i com influiria en l'economia penedesenca. El cicle mensual compta amb el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

15.03.17

Les Roquetes acull una Sessió StartEnric Ferrer, de Teixits La Rosa, ha estat l'expert que ha participat en la sessió Start, a Les Roquetes, dins del projecte ADEPG Advising. De manera desinteressada, empresaris sèniors col·laboren amb el projecte posant la seva experiència empresarial a disposició dels nous emprenedors i emprenedores de les nostres comarques.

14.03.2017

Trobada anual de Dones d'EmpresaUn centenar d’assistents han compartit taula a la Trobada anual de Dones d’empresa que s'ha celebrat al Restaurant Sant Jordi Ca la Katy, a Sant Martí Sarroca. L'experta en comunicació i llenguatge no verbal, Teresa Baró, ha estat enguany la guardonada amb el premi a la trajectòria que cada any lliura el col·lectiu. La 10a Trobada de Dones d’Empresa ha comptat amb les ponències experiencials de Carmen Mur, sòcia i fundadora de Mur&Martí i també d’Impulsió de Negocis, i Candela Calle, directora gerent de l’Institut Català de la Salut i de l’Institut Català d’Oncologia.

10.03.2017

Sessió Start a Sant Sadurní d'AnoiaNexes, a Sant Sadurní d'Anoia, ha acollit la primera sessió d'enguany de la iniciativa ADEPG Advising. Èric Enguita, empresari d'Art Cava, ha estat el ponent convidat . El projecte ADEPG Advising neix de la col·laboració publico privada, entre Mancomunitat Penedès Garraf i l'Associació d'Empresaris de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, amb l'objectiu de donar suport i formació per l'estímul de la creació d'empresa.

9.03.2017

Es posa en marxa la 12a edició del PDPL'Escola de Direcció d'Empresa ha inaugurat la 12a edició del seu curs insígnia, el Programa de Direcció de Pimes. El PDP és un curs de reciclatge directiu exclusiu de l’ADEPG. Es tracta d’un programa acadèmic, amb segell de la Universitat de Vic, que fa un recorregut panoràmic per les àrees funcionals, operatives i estratègiques de l’empresa. La 13a edició començarà el proper mes de maig.

2.03.2017

El 7x7' es desplaça a Sant SadurníPer primera vegada l’ADEPG 7x7’ s'ha desplaçat a Sant Sadurní d’Anoia. L’ADEPG 7x7’ ja és reconegut com un cicle de presentacions i contactes comercials. Les sessions tenen periodicitat mensual, gairebé sempre amb el pretext d’un esmorzar. A la primera part, 7 dels participants disposaran de 7 minuts cadascun per presentar la seva empresa. Tot seguit, tots els assistents, a peu dret i tot esmorzant, poden saludar-se i intercanviar les seves targetes professionals.

23.02.2017

Es presenta l'Informe de ConjunturaLa consultora Actíva Prospect i l'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf han presentat l'Informe ADEPG de Conjuntura Econòmica. L'estudi semestral es publica des de 2005 i analitza les dinàmiques socioeconòmiques i dels sectors empresarials a les tres comarques del Gran Penedès, una per una. La presentació ha anat a càrrec de David Moreno, director de l'estudi, i Anna Cols, economista i vicepresidenta de l'ADEPG.

22.02.2017

25 anys amb PerspectivaL’edifici de l’Enològica, a Vilafranca del Penedès, ha estat l'escenari escollit per presentar el número commemoratiu del 25è aniversari de Perspectiva, la revista insígnia de l’ADEPG. La presentació ha anat a càrrec de Martí Sistané, president de l'ADEPG, i Joan Anton Matas i Xavier Cardona, presidents honoraris de l'associació. L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, l'alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, Maria Rosell, regidors, representants institucionals, empresaris i directius, també han participat en l'acte de celebració.

22.02.2017

Es presenta la nova llei de PatentsLa nova Llei de Patents, que serà vigent a partir del proper 1 d'abril, s'ha presentat a l'ADEPG Vilanova. La llei equipara la normativa espanyola sobre patents a l'àmbit internacional i reforça el sistema espanyol de patents, tot establint un marc legal que prima l'activitat veritablement inventiva i nova, implantant un únic procediment de concessió que beneficiarà la seguretat jurídica dels sol·licitants i millorarà la imatge de la patent espanyola. La ponència ha anat a càrrec de Sonia M. Barriga, advocada de JD Núñez Patentes y Marcas, consultoria de capçalera per als socis de l’ADEPG.

20.02.2017

L’Ajuntament i l’ADEPG visiten l’empresa BulmaL'alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, Rosa Maria Esteve, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Romeu, de la mà de l'ADEPG, han visitat l'empresa Bulma, del grup Tipsa, que alhora pertany a la multinacional Kuriyama. El president del grup industrial, Tom Hanyok, i el director general, Oriol Domingo, han actuar d'amfitrions. L’ADEPG ha estat representada pel secretari general, Isidre Also.

16.02.2017

Ensertia afavorirà la millora en connectivitatLa consultoria Ensertia i l'ADEPG han acordat un conveni de serveis preferents a partir del qual els socis de l'ADEPG tindran accés a una millora qualitativa i un abaratiment de la factura pel que fa a la connectivitat en sistemes de telefonia i internètica, així com en les prestacions de xarxes de comunicació internes i wifi. En l'acte de signatura Martí Sistané ha rubricat el conveni i, per part d'Ensertia, també ho han fet Oriol Melcior i Ricard Fitó.

13.02.17

El gerent de Ports de la Generalitat al Fòrum ADEPGL'esmorzar col·loqui del Fòrum ADEPG ha comptat amb Joan Pere Gómez, gerent de Ports de la Generalitat, com a ponent convidat. Més d'una quarantena de participants s'han aplegat al restaurant Marejol, a Vilanova i la Geltrú, per escoltar i debatre al voltant del port de Vilanova. El Fòrum ADEPG rep el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del restaurant Marejol.

13.02.17

Dones d'Empresa no aturen el rellotgeEl cicle Tens 5 minuts?! encara té molta corda i a cada sessió es compta amb la participació d'un bon nombre d'assistents que aprofiten la trobada per fer nous contactes comercials i presentar les seves empreses. Aquesta vegada a la seu de l'ADEPG a Vilanova i la Geltrú, el col·lectius Dones d'Empresa ha comptat amb la col·laboració de Cafès Novell i J.Rius.

7.02.17

Auren presenta les novetats fiscalsLa consultora Auren, amb ponència de Daniel Viader, ha repassat les novetats fiscals de 2017i les ha explicat als assistents de les dues sessions que s'han organitzat, a les seus de l'ADEPG de Vilanova i la Geltrú i de Vilafranca del Penedès, de manera seguida i durant tot el matí.

7.02.17

Cicle de visites a empreses de Sant Pere de RibesL'ADEPG i l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes comparteixen una agenda de visites a empreses del municipi. En aquestes visites sempre hi participa l'alcaldessa, Abigail Garrido, i el regidor de Promoció Econòmica, Antonio Martín. L'ADEPG està representada pel secretari general, Isidre Also. Aquest dilluns s'han visitat les empreses Enginyeria FQ i Durmi.

6.02.17

Ponència, dinar i col·loqui amb l'economista Oriol AmatL'Hotel Domo, a Vilafranca del Penedès, ha aplegat la ponència de l'economista Oriol Amat, com a preàmbul d'un dinar col·loqui en el què també s'ha comptat amb la participació del professor Joan Massons, que tot just pel matí ha impartir una sessió monogràfica de finances per a pimes, en el marc de l'Escola de Direcció d'Empresa.

1.02.17

3', una oportunitatHotel Dolce Sitges, Codmar, SIA Biosca, Marlex-Human Capital, Clínica Dental del Vinyet i ADEPG han participat en el projecte 3', una oportunitat. En el transcurs del matí, 10 usuaris dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han fet simulacions d'entrevistes de selecció de personal amb els representants de les empreses participants. L'acte s'ha emplaçat a l'ADEPG Vilanova amb l'objectiu de facilitar la inserció sociolaboral a les persones amb risc d'exclusió social.

26.01.2017

Fòrum ADEPG amb Josep Ginesta, secretari general de TreballL'esmorzar col·loqui del cicle del Fòrum ADEPG ha tingut com a ponent Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Prop de quaranta assistents han compartit taula única al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès. L'acte ha rebut la col·laboració de l'Ajuntament i el patrocini de Mútua Penedès.

24.01.17

Acord de col·laboració entre l’ADEPG i l’Escola Superior de Comerç InternacionalCom a preàmbul del Fòrum ADEPG, al Centre Àgora de Vilafranca, s'ha signat un acord de col·laboració entre l'Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF) i l'ADEPG. Es tracta d'afavorir l'estada d'estudiants -en qualitat de becaris- a les empreses del Penedès i el Garraf que tenen activitat internacional. Els signataris han estat Martí Sistané, per part de l'Associació, i Nacho Dualde, gerent de l'Escola.

24.01.17

Conjuntura econòmica i palanques de futur al Penedès NordEl CIC Fassina, a Sant Sadurní d'Anoia, ha acollit un nou acte del Pla Estratègic d'Activitat Econòmica del Penedès Nord. S'ha presentat un informe de conjuntura econòmica, a càrrec de David Moreno, de la consultora Actíva Prospect. A més, ha intervingut el subdirector general de Política Industrial, Jordi Carbonell. La redacció del PEAE del Penedès Nord és responsabilitat del Consorci de Serveis Empresarials (CSE).

20.01.17

Sessió informativa al voltant del control de la jornada laboralAmb ponència de Sílvia Piñol, responsable de l'àrea Laboral de Grup Quatre, una trentena d'assistents s'han aplegat a la seu de l'ADEPG Vilanova per conèixer les actuacions per part de la inspecció de Treball en relació amb el control de la jornada laboral.

20.01.17

Es presenta el 12è Programa de Direcció de Pimes (PDP)La seu vilanovina de l'ADEPG ha aplegat una sessió de presentació de la dotzena edició del Programa de Direcció de Pimes, en el marc de l'Escola de Direcció d'Empresa. El 12è PDP tindrà una durada de 60 hores, que s'impartiran en set jornades, totes elles en dijous, a partir del 2 de febrer i fins al 23 de març, a la mateixa seu de l'Associació.

19.01.17

Visita a l'empresa Casa Boix, a Sant Pere de RiudebitllesDins del programa conjunt de visites a empreses, entre l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles i l'ADEPG, aquesta vegada l'empresa elegida ha estat Casa Boix, dedicada a l'elaboració de productes carnis selectes. Per part de l'Ajuntament, han participat l'alcaldessa, Rosa Maria Esteve, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Romeu; per part de l'ADEPG, el secretari general, Isidre Also. Han estat rebuts pel gerent de l'empresa familiar, Jaume Boix.

19.01.17

 amb el patrocini de: