pInformation Today

Twitter ADEPG

Blog ADEG
Infraestructures amb colesterol

any16La proposta temàtica de l’Any ADEPG 2016 porta per títol Infraestructures competitives. Els eixos d’actuació tindran en compte els factors competitius derivats de la connectivitat, la mobilitat i la logística. Pel que fa a la connectivitat, volem tenir més en compte les operadores locals i combatre el desinterès que mostren les grans operadores a l’hora de donar cobertura i serveis a les nostres empreses; sobretot als negocis que es troben en les perifèries o bé en els polígons. Enguany hem de fer soroll i mostrar-nos més astuts o, si cal, més bel·ligerants. El problema no és només la cobertura de banda ampla per a la transmissió de continguts. Les nostres comarques, a més, palesen dèficits enormes en el cas de la telefonia mòbil. Hi ha zones en les què no arriba el servei i en les què una trucada telefònica és exercici de funambulisme. Quant a les infraestructures viàries, els peatges de la C 32 suposen un greuge de màxima dimensió, que pateixen els ciutadans i les empreses del litoral penedesenc. La supressió dels peatges no s’ha d’entendre com un objectiu de l’entorn social i polític. És una palanca per recuperar part de la competitivitat del territori. De la mateixa manera, no podem tolerar el menfotisme que rebem en comptes de solucions en el cas de la N 340. El segment viari entre Torredembarra i el Vendrell, així com el trajecte entre les dues capitals del Baix i l’Alt Penedès, exigeixen respostes per part dels decisors públics. Com si es tractés de conductes arterials, els sistemes de fluïdesa viària al Gran Penedès pateixen de colesterol. I això no és bo per a la salut del territori. No deixem de banda el servei ferroviari de rodalia. A l’escassa fiabilitat dels horaris, les continuades avaries i la falta de vigilància per evitar els actes vandàlics s’afegeix l’estat de deixadesa de les instal·lacions, les andanes i les mateixes terminals, que en prou feines s’aixopluguen en el si de les estacions. La calaixera logística és tant o més complexa que els epígrafs de la mobilitat i la connectivitat. El corredor mediterrani, el projecte Logis Penedès, l’intercanviador ferroviari o el port de Vilanova i la Geltrú són qüestions sobre les quals hauríem d’exposar el nostre posicionament amb un mínim consens i amb la major argumentació, abans que ens imposin criteris i s’instin execucions que puguin maltractar, encara més, la competitivitat de les nostres comarques. Isidre Also Torrents @isidrealso Secretari general ADEPG adepg@adepg.cat

ADEPGAssociació d'Empresaris del Penedès i el Garraf

T. +34 902 106 700
info@adepg.cat


Affiliated entity in...

Foment del Treball Nacional Fepime Business Eumed Ferrmed Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes Federació Internacional d'Associacions Empresarials

Entity member of ...

Fòrum Econòmic i Social del Garraf Cesap

Follow us...

 
Publicacions
 
Papiers ADEPG
 


The Association of Employers of Alt Penedès, Baix Penedès and Garraf publishes, apart from the periodic publications, documents of managerial and economic interest in concrete contexts.


The legacy of the Year ADEPG 2007:
«Decalogue of Managerial Ethics»
 
The Association of Employers of Alt Penedès, Baix Penedès and Garraf with its desire of promoting the good managerial practices and the corporative social responsibility among the companies, it has elaborated the Decalogue of Managerial Ethics in the mark of the Year ADEPG 2006 dedicated to the Social Responsibility and the good practices.

«Municipality and Company»
 
The document «Municipality and Company» suggest proposals and requirements directed to the new municipal governments to attain a great understanding between the local politics and the managerial sectors, with the common objective double of giving impulse to the economies of our territories, favouring the generation of managerial new activities, to contribute to the great competitiveness and development of the already existing, to configure an attractive environment for the investments and to promote the generation of employment. That is, dialectics between municipal governments and companies directed to assuring also the equity of tax system, achieving that the several fiscal figures, taxes, rates and diverse tributes of municipal origin contribute in a way fair and balanced in the development of the companies of each municipality.


Municipality and Company 2015
> Consult document


Municipality and Company 2011
> Consult document


Municipality and Company 2007
> Consult document


We support...Segells ISO SGS

sponsored by:

Banc Sabadell La Caixa